Artikkeli Lord MAITREYA

      Kommentit pois päältä artikkelissa Artikkeli Lord MAITREYA

Lord MAITREYA

”Maitreya on viidennen Buddhan salainen nimi ja brahmanien Kalki-Avatar – viimeinen Messias, joka tulee Suuren Syklin huipentumana.”

-Salainen oppi” Helena Blavatsky

“Vuonna 1924 Maailman Äidin tähti – Venus, tuli epätavallisen lähelle Maata. Maahan tuli uusia energioita.”

”Nyt Ladakhissa ja Sikkimissä valaistuneet laamat pystyttävät suuria Maitreyan kuvia uuden aikakauden lähestymisen symbolina.

-Kalpa Dzong” Nicholas Roerich, 1928.

”Herran Maitreyan opetus leviää kaikkialle maailmaan ja se julistaa uutta aikakautta – Hengen heräämisen aikakautta, jota kutsutaan myös naisen aikakaudeksi.”

”Hän tulee palauttamaan maan päälle vanhurskauden, ja niiden mieli, jotka elävät Kali Yugan lopussa, tulee heräämään ja olemaan kirkas kuin kristalli.”

-”Kirjeitä” Helena Roerich

”Ainoa aarre (kallisarvoinen helmi) on Rakkaus. Kaikkein ihanin aarre on Jumalallinen Rakkaus. Koko maailma etsii Rakkautta. Koko maailma saa vähemmän kuin tämä Jumalallinen Rakkaus, joka on ainoa, joka kykenee tyydyttämään nälkämme. Kaikki kaipaavat Maitreyan rakkautta. Tämä on päämäärä”.

-Elizabeth Clare Prophet

MAITREYA – NÄKYMÄ TULEVAISUUTEEN[1]
Monien muinaiset profetiat kertovat meille ”Kultaisen Ajan” tulosta. Tämän aikakauden tulo liittyy Messiaan saapumiseen – Vapahtajan, joka Jumalallisten Lakien tuntemuksellaan valaisee ihmisiä ja palauttaa menetetyn oikeudenmukaisuuden maan päälle. Tämä tuleva Vapahtaja tunnetaan maailmalla eri nimillä: Intiassa häntä kutsutaan Kalki Avatariksi, Kiinassa Milèksi, Japanissa Mirokuksi, Lamaistisessa mytologiassa Maidariksi, mutta useimmiten mainitaan nimi Maitreya. 

Kuvateksti: Bodhisattva Maitreya. Koillis-Intia. XI-XII vuosisadat.

Maitreya – ”Rakastava”, ”Rakastava ystävällisyys”, ”Voittamaton”, ”Myötätuntoinen kunnianarvoisa” ja ”Ihmiskunnan tuleva Opettaja” – ovat nimiä, joita uskolliset ihmiset ovat antaneet Hänelle.

Maitreya on ainoa Bodhisattva, jonka kaikki buddhalaisuuden suuntaukset tunnustavat. Bodhisattva – on se, joka vannoo tulevansa Buddhaksi eli ihmiseksi, joka saavuttaa korkeimman hengellisen kehityksen tason auttaakseen muita ihmisiä pääsemään ulos ”Samsaran pyörästä”, jälleensyntymien ja kärsimysten loputtomasta kehästä.

Maitreya on tuleva Buddha ja Shakyamuni Buddhan (Gautama Buddhan) seuraaja. Tästä kerrotaan ”Digha Nikayassa”, joka on yksi ”Tipitakan” (”opetuskorin”) muinaisista teksteistä. Se sisältää yli 17 000 sutraa, jotka on annettu Buddhalle ja hänen lähimmille työtovereilleen. Lalita Vistaran, yhden buddhalaisen kirjallisuuden suosituimmista Buddhan elämäkerroista, joka on kirjoitettu III-IV vuosisadalla, viidennessä luvussa todetaan, että ennen kuin Täydellinen laskeutui maan päälle Tushitan taivaasta tullakseen Buddhaksi, hän osoitti Bodhisattva Maitreyan seuraajakseen ja asetti Bodhisattvan kruunun tämän päähän.

Natalia Rokotoffin (Helena Roerichin salanimi) kirjassa ”Buddhalaisuuden perusteet” esitetään Gautama Buddhan ja hänen oppilaansa Anandan vuoropuhelu: ”Ja Siunattu vastasi Anandalle: ’En ole ensimmäinen Buddha, joka tuli maan päälle, enkä tule olemaan viimeinen. Aikanaan maailmaan nousee toinen Buddha, pyhä, äärimmäisen valaistunut, käytöstapojen viisaudella varustettu, onnekas, maailmankaikkeuden tunteva, vertaansa vailla oleva ihmisten johtaja, enkelten ja kuolevaisten mestari. Hän paljastaa teille samat ikuiset totuudet, jotka minä olen opettanut teille. Hän saarnaa uskontoaan, joka on loistelias alkuperältään, loistelias huipennukseltaan ja loistelias päämäärältään. Hän julistaa uskonnollista elämää, joka on täysin täydellistä ja puhdasta, sellaista kuin minä nyt julistan. Hänen opetuslapsiaan tulee olemaan monta tuhatta, kun minun opetuslapsiani on monta sataa.

Ananda sanoi: ’Mistä me hänet tunnemme?’
Siunattu vastasi: ’Hänet tullaan tuntemaan Maitreya´na’.

Helena Blavatsky toteaa ”Teosofisessa sanastossa”: ”että Shakyamuni (Gautama Buddha) vieraili hänen [Maitreyan] luona Tushitassa (taivaallisessa asuinpaikassa) ja antoi hänelle tehtäväksi tulla sieltä maan päälle hänen seuraajakseen viisituhatta vuotta hänen (Buddhan) kuolemansa jälkeen. Tämä tapahtuisi alle 3 000 vuoden kuluttua. Esoteerinen filosofia opettaa, että seuraava Buddha ilmestyy tämän kierroksen seitsemännen (ala)rodun aikana. Tosiasia on, että Maitreya oli Buddhan seuraaja, tunnettu arhat, vaikkakaan ei hänen suora oppilaansa, ja että hän oli esoteerisen filosofisen koulukunnan perustaja”.

MAITREYA – NÄKYMÄ TULEVAISUUTEEN[1]

Maitreyan tulemisesta

Maitreyan tuloa on ennustettu monissa intialaisissa ja buddhalaisissa teksteissä: Buddhaghosan ”Visuddhimaggassa”, Mahayanan varhaisimmissa teksteissä, ”Maitreya-vyakaranassa” ja muissa.

Kuva: Maitreya, Tiibet XVI vuosisata.

Yksi varhaisimmista maininnoista Maitreyasta on sanskritinkielinen teksti ”Maitreya-vyakarana” (”Maitreyan profetia”), jossa sanotaan, että jumalat, ihmiset ja muut olennot palvovat Maitreyaa ja menettävät epäilyksensä, ja heidän himojensa virtaukset katkaistaan: ”Vapautuneina kaikesta kurjuudesta he onnistuvat ylittämään tulemisen valtameren ja Maitreyan opetusten seurauksena he viettävät pyhää elämää”. He eivät enää pidä mitään omanaan, heillä ei ole mitään omaisuutta: ei kultaa tai hopeaa, ei kotia, ei sukulaisia. Mutta he viettävät siveyden pyhää elämää Maitreyan johdolla. He ovat repäisseet intohimojen verkon, he onnistuvat pääsemään pyhään transsiin, ja heillä on runsaasti iloa ja onnea, sillä he viettävät pyhää elämää Maitreyan johdolla. ”

Maitreyan tulolle on ominaista, että valtameret pienenevät, jolloin Maitreya voi kulkea niiden läpi vapaasti. Tapahtuma mahdollistaa myös todellisen dharman (laki, opetus) paljastumisen ihmisille, mikä puolestaan mahdollistaa uuden maailman rakentumisen. Viimeisen Buddhan tulon ennustettuihin tapahtumiin kuuluu kuoleman, sotien, nälänhädän ja sairauksien loppuminen sekä uuden suvaitsevaisuuden ja rakkauden yhteiskunnan syntyminen.

Tunnetun orientalistin ja kansatieteilijän Juri Roerichin essee ”Maitreya – tulevaisuuden Buddha” kertoo Maitreyan saapumiseen liittyvistä legendoista: ”Fa-hsien, kiinalainen pyhiinvaeltaja viidenneltä vuosisadalta jKr., kertoi meille legendaarisen tarinan Shakyamunin luostarikulhosta, joka on kätketty Maitreyan inkarnaation aikaan asti; mutta ei vain kulho odota tulevan Buddhan saapumista: Kukkutapadan vuorilla, lähellä Gayaa, on Kasyapan ruumis, joka säilyttää Gautama Buddhan luostarivaatteita. Kun Maitreya ilmestyy tähän maailmaan, hän halkaisee vuoren ihmeellisellä tavalla ja ottaa vastaan viimeisen Buddhan pyhät kaavut tältä pyhimykseltä. Nämä legendat heijastavat selvästi uskoa siihen, että tuleva Buddha tulee jatkamaan Shakyamunin opetusta.”

Kuvia Maitreya´sta , Buddha Maitreyan patsas lähellä Lesanea, Kiina, IX vuosisata.

Monta vuosisataa on kulunut, ja kaikkien koulukuntien buddhalaiset odottavat Tulevan saapumista. Tästä ovat osoituksena lukuisat Maitreyan patsaat temppeleissä bodhisattvan tai buddhan muodossa sekä hänen jättiläisveistoksensa, jotka on veistetty kallioon kylien lähistöllä ja jotka on rakennettu jo 350 eKr.

Niinpä yksi maailman korkeimmista Buddha Maitreyan patsaista (71 m) ja yli vuosituhannen ajan maailman korkein veistos on Kiinassa sijaitseva patsas. Se on veistetty kalliomassasta kolmen joen yhtymäkohdassa Kiinan Sichuanin maakunnassa, lähellä Leshanin kaupunkia. Buddha Maitreyan pää seisoo vuoren tasolla, ja hänen jalkansa lepäävät joen päällä. Patsaan luomistyö tapahtui Tang-dynastian aikana vuodesta 713 alkaen ja kesti yhdeksänkymmentä vuotta.


Kuva: Nicholas Roerich. Maitreya Valloittaja. 1925-1926.

Muinaisen perinteen mukaan Maitreya kuvataan usein jalat ristissä, jolloin hän tekee kehotuksen merkin. Bodhisattva on usein pukeutunut Buddhan munkin kaapuun. Gandharan (muinainen kuningaskunta, joka sijaitsee nykyisen Pakistanin alueella) koulukunnassa Bodhisattva esiintyy kruunattuna ja kuninkaalliseen kaapuun pukeutuneena, ja hänellä on maljakko täynnä Amritaa, kuolemattomuuden nektaria. Toisessa muodossa Maitreya on kuvattu seisovana ja pukeutuneena Bodhisattvan kaapuun, ja hänen päänsä on kruunattu kruunulla, jossa on pieni stupa. Legendojen mukaan, kun Maitreya meditoi Opettajan kuvan äärellä, opetuslapset näkivät valaistumisen stupan hänen päälaellaan. Siksi Maitreya kuvataan usein stupa päässään. Myöhemmässä perinteessä Maitreyaa ei enää kuvata itämaisessa asennossa istuvana, vaan länsimaisessa asennossa, jalat maassa, mikä osoittaa hänen valmiuttaan tulla.

Kiinan, Korean ja Japanin buddhalaisessa taiteessa VI-XIX vuosisadoilla Maitreya on kuvattu puolialasti, koska avoin rinta on voiman symboli, ja kruunattuna, lootuksen valtaistuimella istuen, joka on taivaallisen puhtauden symboli. Hänen oikean kätensä myötätuntoinen ele, joka koskettaa hänen poskeaan, merkitsee hänen kiintymystään ihmisiin, ja hänen jalkojensa liike, joka laskeutuu valtaistuimelta, ilmaisee hänen valmiutensa auttaa kärsiviä ja heikkoja ihmisiä.

Maitreyasta on lukuisia kuvia buddhalaisissa thangkoissa. Thangka on eräänlainen buddhalainen muotokuva, joka on toteutettu erityisellä tavalla. Maitreya kuvataan usein Tushita-taivaassa Atishan ja Tsongkhapan (kaksi merkittävää buddhalaisuuden ajattelijaa ja saarnajaa) seurassa.

Erinomaisen venäläisen taiteilijan Nicholas Roerichin maalaama teossarja on Maitreyalle omistetuista nykyaikaisista maalauksista tunnetuin. Maalauksessaan ”Maitreya-voittaja” taiteilija vangitsi upean vuoristopanoraaman, jossa on Maitreyan jättimäinen kuva. Nicholas Roerich kuvaili Mulbekhin lähellä sijaitsevasta kalliosta veistettyä Maitreyan muinaista hahmoa sanoin: ”Kaksi kättä kurottautuu kohti taivasta, kuin kutsu kaukaisiin maailmoihin. Kaksi kättä kurottautuu alaspäin kuin maan siunaus. He tietävät, että Maitreya on tulossa.”   

Myötätunnon voima

Tässä on katkelma kirjasta ”Kolmen jalokiven Valo”, jonka kaksi kirjoittajaa ovat tiibetiläiset laamat Khenchen Palden Sherab Rinpoche ja Khenpo Tsewang Dongyal Rinpoche. Katkelma kertoo tarinan miehestä, joka oli suuri intialainen tiedemies, ja vain todellisen myötätunnon kautta hän pystyi saamaan suoran yhteyden Opettaja Maitreyaan.

”Puhtaalla myötätunnolla on voima poistaa kaikki karmalliset hämärtymiset ja esteet valaistumisen tieltä. Kun sisäinen viisaus paljastuu, ymmärryksesi suhteellisesta ja absoluuttisesta totuudesta lisääntyy, kun etenet kohti valaistumista. Buddha sanoi monta kertaa, että myötätunto on voimakkain työkalu tietämättömyyden poistamiseen ja viisauden lisäämiseen.

Maitreya Tushitan taivaassa. Buddhalainen thangka.

Tätä havainnollistaa tarina Asangasta. Hän oli merkittävä intialainen oppinut, joka syntyi noin viisisataa vuotta Buddhan jälkeen, kristinuskon alun tienoilla. Kun Asanga oli nuori mies, hän meni Nalandan yliopistoon, joka oli kuuluisa luostari muinaisessa Intiassa ja maailman ensimmäinen oikea yliopisto. Vaikka Asangasta tuli suuri oppinut, hänellä oli silti epäilyksiä joidenkin opetusten suhteen. Hän kuulusteli monia oppineita ja taitavia mestareita, mutta kukaan heistä ei kyennyt poistamaan hänen epäilyksiään. Hän päätti harjoittaa Maitreyan, tulevan Buddhan, visualisointia ajatellen, että kun hän näkisi Maitreyan, hän saisi vastauksia kysymyksiinsä. Saatuaan valtuutuksen ja ohjeet hän meni vuorelle Intiassa ja meditoi Maitreyaa kolmen vuoden ajan.

Hän ajatteli, että kolmen vuoden kuluttua hänellä olisi tarpeeksi voimaa tavatakseen Maitreyan ja kysyäkseen kysymyksiään, mutta koko tuona aikana hän ei saanut mitään merkkejä. Kolmen vuoden jälkeen hän väsyi ja lannistui, joten hän jätti retriittinsä. Matkalla alas vuorelta hän tuli kylään, jossa ihmiset olivat kokoontuneet katsomaan, kuinka vanha mies teki neulaa hieromalla suurta rautakeppeä silkinpalalla. Asangan oli vaikea uskoa, että joku voisi tehdä neulan hieromalla rautatankoa silkinpalalla, mutta vanha mies vakuutti hänelle, että se oli mahdollista, ja näytti hänelle kolme neulaa, jotka hän oli jo tehnyt. Kun Asanga näki tämän esimerkin suuresta kärsivällisyydestä, hän päätti jatkaa sinnikkäästi harjoitteluaan ja palasi retriittiinsä vielä kolmeksi vuodeksi.

Kolmen toisen vuoden aikana hän näki unia Maitreyasta, mutta hän ei vieläkään pystynyt näkemään Maitreyaa. Toisen kolmen vuoden jälkeen hän tunsi itsensä kyllästyneeksi ja väsyneeksi, ja hän päätti jälleen kerran lähteä. Kun hän laskeutui alas vuorelta, hän näki paikan, jossa vettä tippui kivelle. Se tippui hyvin hitaasti, yksi pisara tunnissa, mutta tuo tippuminen oli tehnyt kiveen suuren reiän. Kun hän näki tämän, se uudisti hänen rohkeutensa, ja hän päätti mennä takaisin vetäytymään kolmeksi vuodeksi.

Tällä kertaa hän näki hyviä unia ja muita merkkejä, mutta hän ei edelleenkään nähnyt Maitreyaa riittävän selvästi voidakseen esittää kysymyksensä. Jälleen kerran hän lähti. Matkalla alas vuorelta hän näki pienen reiän kalliossa. Reiän ympärillä oli kiiltävä jälki, jonka lintu oli tehnyt siipiään kalliota vasten sivelemällä. Tämä sai hänet uudistamaan päätöksensä palata luolaansa vielä kolmeksi vuodeksi. Mutta tämän kolmen vuoden jälkeen hän ei vieläkään nähnyt Maitreyaa. Kahdentoista vuoden kuluttua hän ei saanut vastauksia, joten hän jätti vetäytymispaikkansa ja laskeutui alas vuorta.

Matkan varrella hän törmäsi kylän ulkopuolella vanhaan koiraan. Kun se haukkui häntä vihaisesti, hän näki, että sen alaruumis oli haavoittunut ja kirppujen ja toukkien peitossa. Kun hän meni lähemmäs, hän näki, että koira kärsi kauheasti, ja hän tunsi suurta myötätuntoa sitä kohtaan. Hän ajatteli kaikkia tarinoita Buddha Shakyamunin omistautumisesta tunteville olennoille, ja hän päätti, että oli aika omistautua tälle koiralle ja näille hyönteisille.

Hän meni kylään ja toi mukanaan veitsen. Hän leikkasi veitsellä reidensä lihaa ajatellen, että hän poistaisi koiran matoja ja laittaisi ne omaan lihaansa. Sitten hän tajusi, että jos hän poistaisi hyönteiset sormillaan, ne kuolisivat, koska ne olivat niin herkkiä. Niinpä hän päätti poistaa ne kielellään. Hän ei halunnut katsoa, mitä oli tekemässä, joten hän sulki silmänsä ja ojensi kielensä kohti koiraa. Mutta hänen kielensä laskeutui maahan. Hän yritti uudestaan ja uudestaan, mutta hänen kielensä kosketti edelleen maata. Lopulta hän avasi silmänsä ja näki, että vanha koira oli poissa ja Buddha Maitreya oli sen paikalla.

Kun hän näki Buddha Maitreyan, hän oli riemuissaan, mutta samalla hän oli melko järkyttynyt. Kun hän oli harjoitellut niin monta vuotta, vasta kun hän näki vanhan koiran, Maitreya saattoi ilmestyä hänelle. Asanga alkoi itkeä ja kysyi Maitreyalta, miksi hän ei ilmestynyt aiemmin. Maitreya vastasi: ”En ollut myötätunnoton sinua kohtaan. Olin aina lähelläsi ensimmäisestä päivästä lähtien, jolloin tulit luolaan; mutta tähän asti harhat olivat verhoneet näkymääsi. Nyt näet minut, koska tunnet suurta myötätuntoa koiraa kohtaan. Tuo myötätunto poisti hämärtymisesi siinä määrin, että voit nähdä minut.” Tämän jälkeen Maitreya opetti henkilökohtaisesti Asangalle tekstit, jotka tunnetaan nimellä “Maitreyan Viisi Opetusta” ja jotka ovat hyvin tärkeitä tekstejä tiibetiläisessä perinteessä.

Asangan yhteys Maitreyaan syntyi myötätunnosta. Vain myötätunnon kautta hänen hämärtymisensä hälveni. Tästä syystä Guru Padma Sambhava opetti, että ilman myötätuntoa dharman harjoittaminen ei tuota hedelmää, ja itse asiassa ilman myötätuntoa harjoittamisesta tulee mätä.” 

Kalki Avatar valkoisella hevosella.

Intialainen uskon mukaan.

Buddhalaisuudessa Maitreya on viides Buddha, hindulaisuudessa Kalki Avatar, Lordi Vishnun inkarnaatio. ”Salainen oppi” toteaa, että ”Maitreya on viidennen Buddhan salainen nimi ja brahmanien Kalki Avatar – viimeinen Messias, joka tulee Suuren syklin huipentuessa”. ”Ainoa ero on niiden ilmestymispäivämäärissä. Niinpä, kun Vishnun odotetaan ilmestyvän valkoisella hevosellaan nykyisen Kali Yuga -kauden lopussa ”jumalattomien lopullista tuhoamista, luomakunnan uudistamista ja puhtauden palauttamista varten”, Maitreyan odotetaan ilmestyvän aikaisemmin”, – täydentää H. P. Blavatsky ”Teosofisessa sanastossa”.” ”Salainen oppi” opettaa, että ”yksinkertainen salaisuus on tämä: on olemassa syklejä suurempien syklien sisällä, jotka kaikki sisältyvät yhteen 4 320 000 vuoden Kalpaan. Tämän syklin lopussa odotetaan Kalki Avatâraa.”

“Teosofisessa sanastossa” on seuraava kuvaus: ”Kalki Avatar (Skt.) – ”Valkoisen hevosen Avatar”, joka tulee olemaan Vishnun viimeinen manvantarinen inkarnaatio, brahmanien mukaan; Maitreya Buddhan, pohjoisten buddhalaisten mukaan; Sosioshin, zarathustralaisten viimeisen sankarin ja Vapahtajan, kuten parsilaiset väittävät; ja ”Uskollisten ja Totisten” valkoisella hevosella (”Ilmestyskirjat”. XIX., 2/ (“Revelation”. XIX., 2).).

Tulevassa ilmestymisessään eli kymmenennessä avatarissa taivaat avautuvat ja Vishnu ilmestyy ”istuen maidonvalkoisella ratsulla, jonka miekka on vedetty ja leimahtaa kuin komeetta, jumalattomien lopullista tuhoamista, ’luomakunnan’ uudistamista ja ’puhtauden palauttamista’ varten”… Tämä tapahtuu Kali Yugan lopussa 427 000 vuoden kuluttua.

Jokaisen Yugan jälkimmäistä loppua kutsutaan ”maailman tuhoksi”, sillä silloin maa muuttaa joka kerta ulkoista muotoaan, upottaen yhden joukon mantereita ja kohottaen toisen joukon.

Helena Blavatsky kertoo kirjassaan ”Isis Unveiled”, että Messias on viides emanaatio, niin juutalaisessa ”Kabbalassa”, gnostilaisessa järjestelmässä, ”ja buddhalaisessa, jossa viides Buddha (Maitreya) ilmestyy viimeisessä tulemuksessaan pelastamaan ihmiskunnan ennen maailman lopullista tuhoa”. Jos Vishnu esitetään tulevassa ja viimeisessä ilmestymisessään kymmenentenä Avatarina tai inkarnaationa, se johtuu vain siitä, että jokainen androgyyninä pidetty yksikkö [kokonaisuus, joka on edelleen jaettu kahteen vastakkaiseen periaatteeseen] ilmenee kaksinkertaisena; buddhalaiset, jotka hylkäävät tämän kaksoissukupuolisen inkarnaation, laskevat vain viisi. Näin ollen, kun Vishnun on määrä ilmestyä viimeisen kerran kymmenennessä inkarnaatiossaan, Buddhan sanotaan tekevän saman viidennessä inkarnaatiossaan.”

Kirjoittaja esittelee lisäksi kymmenen legendaarista Vishnun Avataria, mukaan lukien hänen seitsemännen inkarnaationsa Rama-Chandra´na (noin 7. vuosituhannella eKr.), muinaisen intialaisen eepoksen ”Ramayana” sankari, ja hänen kahdeksas inkarnaationsa, Krishna´na (4.-3. vuosituhannella eKr.), yksi Intian suosituimmista Jumalista. Kuten edellä todettiin, Vishnun inkarnaatio Maitreyana on kymmenes.

”Salaisessa opissa” Maitreya mainitaan myös Parāśaran oppilaana. Niinpä yhdessä vanhimmista kirjoituksista, ”Vishnu Puranassa” (”Vishnun kansantarinat”), Parāśara paljastaa maailmankaikkeuden salaisuudet oppilaalleen Maitreyalle. ”Parāśara sanoo oppilaalleen Maitreyalle: ”Olen näin selittänyt sinulle, erinomainen Muni, kuusi luomista… Arvaksrotas-olentojen luominen oli seitsemäs, ja se oli ihmisen luominen.”

Parāśara sai ”Vishnu Puranan” opettajaltaan Pulastyalta, yhdeltä Brahman seitsemästä mielen synnyttämästä pojasta. Brahma on intialainen luomisen jumala ja yksi Triumurtin (hindujen ”pyhän kolminaisuuden”) jumalista yhdessä Vishnun ja Shivan kanssa. Parāśaran ja hänen oppilaansa Maitreyan vuoropuhelun kautta ”Salainen oppi” korostaa muinaisen kosmogonian perusteita ja sen yhdenmukaisuutta Salaisen opetuksen kanssa.

”Isis Unveiled” kuvaa Maitreyan tuloa: ”Kun Maitreya Buddha tulee, nykyinen maailmamme tuhoutuu, ja uusi ja parempi maailma tulee sen tilalle. Jokaisen hindu-jumaluuden neljä kättä ovat tunnuksia neljästä edeltävästä maapallomme ilmenemismuodosta sen näkymättömästä tilasta, kun taas sen pää tyypillistää viidettä ja viimeistä Kalki Avataria, jolloin tämä maailma tuhoutuu ja Buddhin, Viisauden (hindulaisuudessa – Brahman) voima kutsutaan jälleen käyttöön ilmenemään Logoksena tulevan maailman luomiseksi.”

 Maitreyasta Agni Yogan opetuksessa

Ensimmäinen salainen tieto paljastettiin Helena Blavatskyn, Shamballan mahatmanien oppilaan, ja Teosofisen Seuran kautta, mutta sen jälkeen opetusta parannettiin ja julkaistiin Helena Roerichin Agni Yoga (Elävä etiikka) -kirjoissa. ”Suuri Mestari M.” antoi opetuksen Tulista uutena testamenttina Maalle Tulen aikakauteen siirtymisen kynnyksellä.

Agni Yogan kirjoissa sanotaan:

”Maitreya on tulossa, säteilevänä kaikista tulista. Hänen Sydämensä on liekeissä myötätunnosta köyhää ihmiskuntaa kohtaan. Hänen Sydämensä on liekeissä uusien liittojen vahvistamisesta” (Hierarkkia, kohta 3).

”Shambhalan Hallitsija paljastaa ihmiskunnalle kolme oppia: Maitreyan ilmentämä Opetus kutsuu ihmishengen luomismaailmaamme; Maitreyan Opetus määrää äärettömän Kosmoksessa, elämässä ja hengen saavutuksissa; Maitreyan Opetus vartioi tietoa Kosmisesta Tulista Universumin ilmentymän syleilevän sydämen avautumisena.

Muinainen legenda, joka vahvistaa Maitreyan ilmentymisen hengen ylösnousemuksena, pitää paikkansa. Lisäämme vielä, että hengen ylösnousemus Herran Maitreyan opetuksen tietoisena hyväksymisenä voi olla adventin esiaste. Totisesti, ylösnousemus!” (Hierarkkia, kohta 7)

Kuva:Maailman äiti, Nicholas Roerich.”Idän liput” -sarja, 1925.

Maitreyan aikakausi on myös Maailman Äidin aikakausi Elävän etiikan opetuksessa.

”Maitreyan aikakausi julistaa naista. Maitreyan ilmentyminen liittyy Maailman Äidin vahvistumiseen menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa” (Hierarkkia, par. 13).

”Kysytään: ”Miksi tätä aikaa kutsutaan Maailman Äidin aikakaudeksi?”. Todellakin, se on nimettävä niin. Nainen tuo suurta apua, ei ainoastaan tuomalla valaistumista, vaan myös vahvistamalla tasapainoa. Hämmennyksen aikoina tasapainon magneetti häiriintyy, ja tarvitaan vapaata tahtoa, jotta rikkinäinen kokonaisuus voidaan yhdistää uudelleen. Maitreya, Myötätuntoinen, tarvitsee työtovereita. Se, joka uhraa itsensä Suurelle Aikakaudelle, niittää runsaan sadon.

Ajattelija sanoi: ”Opettele työskentelemään koko ihmiskunnan hyväksi” (Supermundane, par. 772).

Maitreyan aikakauden merkkien joukossa on siis nimetty mies- ja naisperiaatteiden tasapaino.

Yhteistyö on toinen uuden aikakauden merkki. ”Yhteistyö kaikessa” lisätään tähän Maitreyan aikakaudella. ”Yhteistyökumppanit eivät yhdisty ainoastaan käskyn, ei ainoastaan harmonian, vaan suunnatun ajatuksen salamaniskun avulla” (Agni-joogan merkit, kohta 101).

Maitreya on tullut oppimaan toimimaan tuoden Valon jokaiseen tekoonsa. ”Kaikki aiemmat joogat, jotka on annettu korkeimmista Lähteistä, perustuivat johonkin tiettyyn elämän osa-alueeseen. Nyt, Maitreyan aikakauden kynnyksellä, tarvitaan joogaa, joka käsittää koko elämän olemuksen, joka on kaiken kattava ja joka ei väistä mitään. Tulee mieleen Raamatun legendan esimerkki niistä syttymättömistä nuorukaisista, jotka urheasti uhrasivat itsensä tuliselle uunille ja saivat siten voimaa… missä on tulta, siellä on selvä todiste asteittaisesta täydellistymisestä.” (Agni-joogan merkit, kohta 158-159).

Maitreyan uusi viesti

XXI-vuosisadalla Maitreya on jälleen ovellamme ja koputtaa oveen. Hänen vetoomuksensa Maan ihmiskunnalle on tullut mahdolliseksi uuden välittäjän ansiosta Suurten Opettajien ja ihmisten välillä. Kyseessä on välittäjä Tatjana Mickushina – Suuren Valkoisen Veljeskunnan Lähettiläs, joka on vuodesta 2005 lähtien vastaanottanut viestejä yli viideltäkymmeneltä Valo-olennolta, mukaan lukien Lord Maitreya.

Viestien päätarkoitus Jumalalliseen Todellisuuteen siirtymisen aikana on antaa ihmisille yksinkertaisia ja konkreettisia suosituksia ja auttaa mahdollisimman monia sieluja vapautumaan vanhan maailman energioista ja hyväksymään tulevat uudet Jumalallisen Maailman energiat.

Viestien ensimmäisessä syklissä Herra Maitreya on antanut perustiedot Maitreyan aikakaudesta ja ainoasta oikeasta Tiestä, joka johtaa ihmiskunnan jumalallisen tietoisuuden korkeuksiin:

”Olette kuulleet profetiat ja tiedätte, että Maitreyan aikakausi lähestyy. Kaikki odottavat Maitreyan tuloa. Ja nyt on tullut aika antaa teille tieto tulemisestani.

Minun on yhdessä opetuslasteni kanssa valmisteltava tulevaa inkarnaatiotani maan päällä.

<…>

Tulen opetuslasteni kautta, niiden kautta, jotka sallivat minun asua temppelissään, ja tasoitan tietä inkarnaatiolleni maan päälle.

En voi tulla, kun ette ole valmiita ottamaan minua tietoisuuteenne. Siksi ainoa asia, joka estää inkarnaationi maan päällä, on tietoisuutenne taso.

Siksi tulen mielelläni Maahan niiden kautta, jotka antavat minun olla temppelissään ainakin lyhyen aikaa. Tutustun Maan tilanteeseen heidän kehojensa kautta.

Kuluu vielä monta vuotta, ennen kuin voin täysin inkarnoitua Maahan ja ilmestyä Maan ihmisten eteen kaikessa voimani loistossa. Inkarnaationi ja tulemiseni kesto riippuu jokaisesta teistä, jotka olette nyt ruumiillistuneet” (6. toukokuuta 2005).

”…teidän tehtävänne on oppia erottamaan itsessänne kaikki se, mikä on Jumalasta, tämän maailman asioista, jotka olette itse luoneet. Fyysinen maailmanne on kuin vanhempienne pesä, jossa tunnette olonne mukavaksi. Mutta ennemmin tai myöhemmin tulee hetki, jolloin teidän on jätettävä pesänne, koska olette kasvaneet ja tulleet valmiiksi levittämään siipenne ja lentämään” (17. kesäkuuta 2005).

Maitreya opettaa Vihkimyksen Polkua – polkua, joka sallii meidän palata kotiin todelliseen Jumalalliseen todellisuuteen, ja paljastaa Vihkimyksen Polkua koskevan opetuksen eri puolia.

”Jokaisen olennon elämässä on hetki, jolloin hän tajuaa yhteytensä Korkeimpaan ja että hänen tulisi tietoisesti alkaa seurata Vihkimysten Polkua. Yhteiskunnan tila on tehnyt tietoisesta Vihkimysten läpikäymisestä mahdotonta viime vuosisatojen aikana, erityisesti lännessä. Ihmiset ovat unohtaneet Mysteerikoulut ja niissä annetut tiedot.

Siksi meidän tehtävämme ja lähettiläämme tehtävä on muistuttaa teitä Vihkimysten Polusta ja aloittaa uudelleen muinaisen Vihkimysten Polun perinteet. Pyrimme antamaan teille tarvittavat tiedot Vihkimysten polusta, mutta jokainen teistä läpäisee omat vihkimyksensä yksilöllisesti, jättämättä tavallista elämäänsä; ja se tulee olemaan uuden toimintamme erityispiirre” (19.4.2006).

Maitreya kutsuu opetuslapsia astumaan mysteerikouluunsa eikä lupaa, että Vihkimysten tie olisi helppo.

”…Vihkimysten polku on itse asiassa nopein ja lyhin tie, joka johtaa teidät Jumalan luo. Se on egon hylkäämisen Tie. Se on Tie, jolla suostutte vapaaehtoisesti käymään läpi tietyt, jopa kaikkein vaikeimmat kokeet, jotta tienne Kotiin olisi lyhyempi…

”…matkanne tuota Polkua pitkin vaatii kaikki voimanne. Teidän on uhrattava paljon sitä, mitä teillä on” (23. huhtikuuta 2006).

Tässä kirjassa annetut Herran Maitreyan Viestit ovat maamerkkejä ja ohjeita Jumalallisen Viisauden tiellä. Ne sisältävät sekä tietoa että Suuren Opettajan energiaa, joka kutsuu meitä toimintaan. Vain me itse voimme osoittaa kyvykkyytemme jatkokehitykseen omilla saavutuksillamme ja omilla ponnisteluillamme.

”Tietoisuutesi taso määräytyy niiden Jumalallisten ominaisuuksien mukaan, jotka hankit polullasi. On mahdotonta leikkiä Palvelua, itsensä uhraamista, epäitsekkyyttä tai rakkautta.

Teidän on hallittava nämä ominaisuudet, ja niiden on tultava luontaisiksi teissä” (25. kesäkuuta 2009).

Kuten Lordi Maitreya toteaa, juuri meidän ponnistuksemme itsemme muuttamiseksi mahdollistavat olemassaolomme tulevassa maailmassa.

E.Y. Ilyina

Viitteet:

  1. Agni Yoga, 3 osaa, Agni Yoga Society, Inc., 1977(Hierarchy, 3. painos), 1997(Signs of Agni Yoga, 6. painos), 2004(Supermundane, 1. painos).
  2. Helena Blavatsky, Teosofinen sanasto. Valokuvallinen jäljennös alkuperäisestä painoksesta, sellaisena kuin se julkaistiin ensimmäisen kerran Lontoossa, Englannissa. Los Angeles, CA, USA: The Theosophical Publishing House, 1930, s. 170.
  3. Khenchen Palden Sherab and Khenpo Tsewang Dongyal, The Light of the Three Jewels,
  4. Dharma Samudra Publication, 1. painos, 1998 http://www.amazon.com/Jewels-Khenchen-Palden-Sherab-Rinpoche/dp/0965933903.
  5. Helena Blavatsky, Isis Unveiled: A Master-key to the mysteries of ancient and modern Science and Theology, vol. 2: ”Theology”. Pasadena, CA, USA: Theosophical University Press, 1999, s. 260.
  6. Juri Roerich. Tiibetiläiset maalaukset. Maitreya – tulevaisuuden Buddha. Pariisi: Geuthner, 1925.
  7. Natalia Rokotoff, Buddhalaisuuden perusteet. Agni Yoga Society, Inc., 1971, s. 57.
  8. Tatjana Mickushina, Viisauden sanat. Mestareiden viestejä, teoksessa 3 vol. Omsk: SiriuS-kustantamo, 2011.
  9. Helena Blavatsky. Salainen oppi: Tieteen, uskonnon ja filosofian synteesi, osa 1: ”Kosmogeneesi”. Theosophy Trust memorial library, 2010, s. 384, 445.

[1] Johdantoartikkeli, kirjan esipuhe: ”Maitreya. viisauden mestarit” ”Maitreya.The Masters of Wisdom” ”. Tatjana Mickushina. – Omsk: SiriuS”, 2013, s. 296 (venäjäksi).

https://www.sirius-eng.net/liki/maitreia.htm