Mahamrtityunjaya-mantran käännös ja ymmärtäminen

      Kommentit pois päältä artikkelissa Mahamrtityunjaya-mantran käännös ja ymmärtäminen

Videon kirjoittaja: Irina Koroteeva.

Pyhissä kirjoituksissa annetaan monia mantroja suojaamaan pahalta, kuten kuolemalta tai muilta kärsimyksiltä. Nämä ovat erityyppisiä mantreja, mutta Mahamrityunjaya-mantrat korotettu  parhaimmaksi pyhissä kirjoituksissa.

Tämä Mahamrityunjaya-mantra on peräisin Rig-Vedasta (Kirja 7 tai Mandala,luku  59). Joku osaa lukea tämän mantran ja saavuttaa hyvän terveyden, vapauttaa itsensä ongelmiensa kahleista. Se on suurin kaikkien ihmisen ihmelääke, ja se voidaan lukea milloin tahansa kuten mikä tahansa muu Maha-mantra.

AUM TRIYAMABAKAM YAJAMAHE

SUGANDHIM PUSHTI VARDHANAM

URVARUKAMIVA BANDHANAN

Mrityor Mushy Mamrita

Mahamrtityunjaya-mantran käännös ja ymmärtäminen

”Om! Minä palvon kolmisilmäistä Lord Shivaa, Tuoksua, Jumalan Tuoja! Syntymän ja kuoleman siteiden tuhoaminen. Vapauttakoon Hän  meidät vapaiksi  kuolemasta Kuolemattomuuteen! ”

Kirjaimellinen käännös ::

TRIYAMBAKKAM viittaa Lord Sivan kolmeen silmään. Triya tarkoittaa kolme, Ambakam tarkoittaa silmiä. Nämä ovat kolme valaistumisen silmää tai lähdettä – Trimurti tai kolme ensisijaista jumaluutta, nimittäin Brahma, Vishnu ja Shiva, ja kolme AMBA: ta (tarkoittaen myös Äiti eli  Shakti), Saraswati, Lakshmi ja Gouri. Niinpä tällä sanalla me viittaamme Jumalaa Kaikkitietävänä (Brahma), kaikkialla Läsnä olevana (Vishnu) ja Kaikkivaltisena (Shiva). Tämä on Brhaspati-viisaus ja osoitus Sri Dattatreya’ sta, jolla on kolme päätä, Brahma, Vishnu ja Shiva.

YAJAMAHE tarkoittaa ”Me laulamme sinulle kiitosta”.

SUGANDHIM viittaa Hänen tuoksuunsa (tieto, läsnäolo ja voima, ts. kolme aspektia) parhaimpana ja aina leviävänä. Aromi viittaa nautintoon, jonka saamme Hänen hyveellisten tekojensa tiedosta, näkemyksestä eli Hänen hyveellisten tekojensa tuntemuksesta.

PUSHTIVARDHANAM: Pushan – viittaa – Hän on tämän Maailman pitäjä, ja tässä mielessä Hän on kaiken Isä. Pushan on myös kaiken tiedon sisäinen puolustaja ja siten Savitur eli Aurinko, ja se myös symboloi kaiken tietävää Luoja Brahmaa. Tässä mielessä Hän on myös Isä, kaikkien Vanhempi.

URVAAROKAMIVA: URVA tarkoittaa Vishal tai iso ja voimakas, tai erittäin. AAROOKAM tarkoittaa sairautta. Tällä tavoin URAVARA tarkoittaa vakavaa sairautta. Taudit – myös kolmen tyyppiset – johtuvat kolmen aseen vaikutuksesta (kielteisestä vaikutuksesta), ja niihin kuuluu – tietämättömyys (Avidya jne.), Virheellisyys (Asat jne.), Vaikka Vishnu on kaikkialla, emme havaitse Häntä, visiomme ja muiden tunneidemme hallinnassa) ja heikkouksia (Shadripu tai kuusi heikkoutta ovat tämän fyysisen kehon rajoituksia, toisin kuin Shiva, kaikkien voimien fokus).

BANDANAAN tarkoittaa kytkettyä, joten lukeminen URVAAROKAMIVA: n kanssa tarkoittaa, että ”minua sitoo tietämättömyys”.

MRITIYORMOKSHEYA tarkoittaa vapautumista kuolemasta sekä ennenaikaisesta kuolemasta tässä fyysisessä maailmassa että toistuvasta kuoleman-uudestisyntymisen kierrosta.

MAAMRITAAT tarkoittaa ”pyydän, anna minulle kuolemattomuuden amritam-nektaria”. Edellisillä sanoilla se tarkoittaa: rukoilemme, että Amrit vapauaksemme kuolemasta, sairaudesta, kärsimyksestä ja myös uudestisyntymisen kierrosta.

Tarina Mahamrityunjaya Mantrasta

Mrityunjaya mantra – kuoleman voittavaa  on yksi Vedalaisen aikakauden vanhimmista ja tehokkaimmista mantroista, jotka ovat tulleet meille vuosituhansien ajan …

Intialaisissa legendoissa ja myytteissä Mrityunjaya liittyy Markandeya -nimeen – hänen opetuksensa kuuluu luonnollisesti Markandeya Puranaan. Legendan mukaan Markandeyan oli tarkoitus kuolla saavuttaessaan 16-vuoden iän, mutta vilpittömästi vetoamalla Šivaan tämän mantran avulla hän voitti Yamarajnmin, kuoleman Jumalan. Tämä tarina alkoi kuitenkin jo ennen hänen syntymäänsä … Metsässä elävällä pyhällä Mrikandalla ja hänen vaimonsa Marudvatilla ei ollut lapsia, he tekivät pitkän säästötoimen toivossaan saada hyvettä ja saada lapsen. Heitä palkittiin Lord Shivan näyllä – Lord Shiva, kuulutaan heidän pyyntönsä, tarjosi heille  valinnan: tulla sellaisen lapsen vanhemmiksi, josta tulee erinomainen hengellinen valo, mutta hänen elämänsä päättyy 16, tai  vanhemmaksi lapselle, jolla on pitkä elämä, mutta joka on tyhmä ja itsekäs.

He valitsivat lapsen, jolla oli henkisiä hyveitä, ja Marudvati synnytti ajan myötä pojan, joka nimettiin Markandeyaksi. Hänen vanhempansa päättivät olla kertomatta hänelle elämänsä ajanjaksosta, mutta lähestyessään 16-vuoden ikää, vanhempien suru kasvoi yhä enemmän. Kun poika pyysi selittämään surun syyn, he eivät kestäneet sitä ja kertoivat mitä Lord Shiva heille kertoi. Markandeya on jo saavuttanut joogan täydellisyyden ja päätti omistautua harjoitteluunsa. Kuudentoistavuotiaana Markandeya meni temppeliin palvomaan Jumalallisen tietoisuuden symbolia – Shiva lingamia. Kun kuolemanjumalan lordi Yamarajan lähettiläät tulivat ottamaan hänet, he löysivät hänet niin uppoutuneeksi rukouksiin, etteivät uskaltaneet suorittaa tehtäväänsä. Palattuaan Yamarajiin luo,  he puhuivat ongelmastaan.

Sitten Yamaraj itse meni temppeliin suorittamaan sen mitä oli aloittanut, hän kehotti Markandeyaa noudattamaan luonnollista elämän ja kuoleman lakia ja mennä nauttien, mutta suojaa hakeva Markandeya asetti kätensä Shiva lingamille. Yamaraj heitti silmukansa kiinni Markandeyasta, mutta silmukka kietoutui lingamin ympärille, ja heti siellä asuva Shiva halkaisi lingamin kahteen osaan ja näytti vihaistuneelta. Yamaraj heitti silmukansa liian pitkälle, hänellä ei ollut valtuuksia itse  ottaa kiinni itse Shivaa. Sivan potku tappoi hänet. Muut jumalat katsoivat tätä surkeasti. Peläten, että Yamarajin kuolema häiritsisi maailmankaikkeuden järjestystä, jumalat kerjäsivät Shivaa palauttamaan hänet elämään, minkä Shiva lopulta teki. Mutta hän selvensi, että Markandeyan omistautumisesta tuli hänen puolustuksensa, ja siksi hän siunaa tämän iankaikkiseen nuoruuteen – Markandeya pysyi ikuisesti kuusitoistavuotiaana pyhimyksenä.

Markandeyan sielu on edelleen läsnä jossain maailmankaikkeudessa … Ja Mahamrityunjaya-mantrasta tuli johdin, joka avasi oven suureen henkiseen perintöön.

Legendassa mukaan keskeinen paikka on varattu Shivalle. Shivalla on kaksoisluonteinen. Hän suojelee yleistä järjestystä armottomalla päättäväisyydellä, tuhoaa kiintymyksen ja vapauttaa harrastajiaan tietämättömyydestä. Hän on sisäinen valvoja ja eliminoija, joka tuo ylitsepääsemättömän intohimon ja saattaa elämän itsensä luonnolliseen loppuunsa. Tämä Shivan aspekti heijastuu hänen muinaisessa nimessään Rudra – ”joka huutaa”. Toinen, tutumpi nimi – Shiva – tarkoittaa ”hyväntahtoista”, “armollista”, “hyvää”. Se ilmaisee Shivan myötätuntoisen luonteen. Hän on ystävällisyyden asuinpaikka, hän tyydyttää pyynnöt ja hellästi ja huolellisesti hän johtaa niitä, jotka pyrkivät itsensä toteuttamiseen, ja vapauttaa heitä kärsimyksestä. Shiva ilmentää puhdasta tietoisuutta. Hän pysyy välinpitämättömänä maailman viehätykseen ja houkutuksiin, hän pitää kaikki liikkeet hiljaa hiljaisuuden kanssa. Shiva on joogien herra. Hänellä on monia nimiä. Markandeyalle hän ilmestyi Mrityunjayana, jotka ovat kuoleman voittajat, kuudennentoista syntymäpäivänsä päivänä, Markandeya palvoi tätä Shivan aspektia.

Mahamrtityunjaya Mantran hyvää tekevät edut

Mahamrityunjaya Mantran harjoittamiseen on monia syitä: joko parantamaan elämääsi tai  auttamaan siirtymään kuolemaan, mutta ennen kaikkea tämä Mantra on ihmiselle yksi keino ymmärtää Itseään. Tietoisuus, jonka se herättää, ei ole muuta kuin meissä asuva syvä, ääretön Tietoisuus. Tältä osin Markandeyan tarina on allegoorinen, muistuttaen siitä, että ihmisen elämän temppeli on ruumis, että rukoukset ja mantrat huipentuvat meditaatioon ja tuo sisäinen lingam, joka siunaa ihmistä kuolemattomuudella, on energia, joka virtaa ihmisen selän tyvestä pään kruunuun.

Tähän päivään saakka nykyaikaisessa Intiassa, kun vauva on vuoden ikäinen,tapahtuman pyhittämiseksi, tätä mantraa laulataan monta kertaa henkisen hyvinvoinnin symbolina – tämä vastaa sitä, että toivotaan lapselle pitkää ja terveellistä elämää. Monet intialaiset toistavat Mahamrityunjaya Mantran jokaisena  syntymäpäivänään. Vanhemmat ihmiset kiinnittävät siihen erityistä huomiota: 60–80-vuoden ikää pidetään erityisenä siirtymäaikana – ja monet ihmiset meditoivat ahkerasti ja käyttävät juuri tätä.

Tämä Mantraa voidaan lukea ihmisille, jotka tarvitsevat apua, sairaille, lapsille, se antaa suojan.