Osa II  Suuri Valkoinen Veljeskunta filosofisessa, eettisessä ja XX-XI vuosisatojen hengellisessä opetuksessa

      Kommentit pois päältä artikkelissa Osa II  Suuri Valkoinen Veljeskunta filosofisessa, eettisessä ja XX-XI vuosisatojen hengellisessä opetuksessa


Osa II  Suuri Valkoinen Veljeskunta filosofisessa, eettisessä ja XX-XI vuosisatojen hengellisessä opetuksessa

ROERICHIEN OPETUKSESSA


S.N. Roerich. Muotokuvia H.I. ja N.K. Roerichin muotokuva  

“Valkoisen Veljeskunnan” käsitteestä tuli keskeinen käsite “Elävän etiikan” eli Agni -joogan opetuksessa Nicholas K. Roerichin ja Helena I. Roerichin toimesta. Helena I.Roerich väitti, että ”jokaisella Valkoisen Veljeskunnan veljellä on monia nimiä”. Siten ollen Suuri Valkoinen Veljeskunta sisältää ”Kumarat” – hindulaisuudessa ja buddhalaisuudessa tunnetut jumalat:

”… Liekin pojat, Brahman pojat, suuret Rishit, Kumarat, ensimmäiset Opettajat ja Kuninkaat, Uskontojen perustajat, johtajat ja filosofit jne. – he kaikki ovat samoja  seitsemän suurinta yksilöä, jotka ilmenevät maapallollamme, ja nykyään ne muodostavat itse asiassa Valkoisen Veljeskunnan ytimen. ” [1].    

H.P.Blavatsky, A.Besant, N.K. Roerich ja H.I. Roerich kuvasivat ”ihmiskunnan näkymättömien opettajien” [2] viestejä ja uskoivat myös näkymättömän Valon Maailmanhallituksen olemassaoloon maan päällä, jota johtaa Suuri Valkoinen Veljeskunta. Samaan aikaan H.I. Roerich piti Suurta Valkoista Veljeskuntaa ”evoluution keskuksena” maan päällä.


Kuva: N.K. Roerich. Maitreya.

 Kirjan” Abode of Light” – esipuheessa L. V. Shaposhnikova kuvaa Suuren Valkoisen Veljeskunnan roolia N.K. Roerichin maailmankuvassa:
”Suuret Opettajat, jotka toivat tietoa ihmiskunnalle yhdessä tai toisessa muodossa ja avustivat tietoisuuden tulevia muutoksia, jotka puolestaan aiheutuivat kosmisen evoluution energia prosessien kautta, ovat kulkeneet koko ihmiskunnan historian kautta.

He olivat niitä, joihin kosmiset voimat, jotka edistävät evoluutiota kaikilla tasoilla, personifioitiin. Ilman heitä tällaista kehitystä ei olisi tapahtunut. Suuret Opettajat olivat hengellisiä ohjaajia, uskonnollisia uudistajia ja uuden tiedon löytäjiä. Monien heidän nimensä ovat meille hyvin tuttuja: Buddha ja Jeesus, Zoroaster ja Nagarjuna, Krishna ja Hermes ja monet muut. Jokaisella heistä oli oma askel henkisen maailmankaikkeuden hierarkkisilla portailla. Roerichin Opettajilla on myös korkea paikkansa siellä. Nämä ehdolliset tikkaat ovat loputtomat ja nousevat äärettömyyteen. Sekä opetuslapset että Opettajien Opettajat ovat siinä mukana. ”[3]. 

H. I. Roerich uskoi, että “Valkoisella Veljeskunnalla on Valon Asuinpaikkansa, tai taivaallinen Shambhala, hienovaraisessa maailmassa, mutta myös sen heijastuksena maallinen Shambhala valloittamattomassa Trans-Himalajan linnoituksessa” [4].

JÄRJESTÖT AMERIKASSA

Tiedon siirtoa tapahtui edelleen Veljeskunnan Sanansaattajien välityksellä, joista suurin osa sijaitsi Amerikan alueella.

Nykyaikaiset esoteeriset opetukset eroavat 1800 -luvun ja 1900 -luvun alun teoksista yksinkertaisemmalla esityksellä, joka kuvaa hengellisiä ja moraalisia normeja, joiden pitäisi olla ihmiselle ominaisia. Nykyaikaisten kirjoittajien kirjat kuvaavat erityisiä suosituksia tarvittavien moraalisten ja eettisten ominaisuuksien muodostamiseksi huolimatta vaikeuksista hankkia niitä nykyaikaisen sivilisaation jokapäiväisessä elämässä. Meidän aikanamme Suuren Valkoisen Veljeskunnan Sanansaattajat jatkavat opetusten välittämisen perinnettä.

1930 -luvulla Guy W. Ballard (kirjallisella salanimellä – Godfré Ray King) ja hänen vaimonsa Edna Ballard (Lotus Ray King) olivat rakastetun Ylösnousseen Mestarin Saint Germainin Valtuutettuja Lähettiläitä. He välittivät Saint Germain’ in ja muiden Ylösnousseiden Mestarien ja Kosmisten Olentojen saneluja ja siirsivät ne sitten 20 kirjaan nimeltä “The Saint Germain Series”. Yhdessä Herra ja Rouva Ballard perustivat Yhdysvalloissa I Am Movement -järjestön ja julkaisivat sarjan kirjoja suuresta Valkoisesta Veljeskunnasta sekä myös suosituksia henkilökohtaiseen henkiseen kehitykseen.
”I Am Movement” tuli suosittu Yhdysvalloissa ja vuonna 1938 sillä oli jopa miljoona seuraajaa.

Kuvat: Guy ja Edna Ballard (vasemmalla) sekä Mark ja Elizabeth Profeetta

Ballardit välittivät monia ns. Ylösnousseiden Mestareiden luentoja- Olentojen Hierarkiasta joilla oli supervoimat,  ja joihon kuuluivat teosofien mainitsemat Mestarit, kuten Jeesus Kristus, El Morya Khan ja kymmeniä muita, näiden 20 Ylösnousseen Mestarin lisäksi Helena Blavatskyn kuvaama teosofien muinainen viisaus.

Uskotaan, että nämä Ylösnousseet Mestarit olivat ihmisiä, jotka olivat eläneet sarjan elämiä fyysisissä ruumiissa. Mutta ajan myötä heistä tuli hyvin kehittyneitä sieluja, jotka pystyivät voittamaan reinkarnaation kierron ja saavuttivat “Ylösnousemuksensa” tullen kuolemattomiksi.

1900-luvun puolivälissä Mark ja Elizabeth Claire Prophet, jotka olivat Sanansaattajien asemassa, julkaisivat laajan Opetuksen Ylösnousseista Mestareista kirjoissa ”Viisauden helmet” [5]. Vuonna 1958 Mark Prophet perusti järjestön Summit Light House´n Washingtoniin, Yhdysvaltoihin. Järjestön tehtävänä oli julkaista ja levittää Ylösnousseiden Mestareiden Opetuksia. Prophetien mukaan ylösnousemus on puhdistetun sisäisen itsen täydellinen yhdistäminen MINÄ OLEN Läsnäolon kanssa – todellinen identiteetti, joka on Jumalan yksilöllinen yksilöinti jokaisessa ihmisessä. Summit Lighthouse -järjestön tarkoitus oli vapauttaa kaikki sielut, jotka etsivät hengellistä vapautta, kaikki ne, jotka tuntevat oman sisäisen jumalallisuutensa ja haluavat kehittää sitä.  Prophetien kirjat kuvaavat evoluution Lakeja ja henkilökohtaisia hengellisen työn menetelmiä sekä antoivat yksityiskohtaisen kuvauksen Suuren Valkoisen Veljeskunnan jäsenistä kirjassa ”Mestarit ja heidän retriitinsä” (The Masters and Their Retreats”).

VENÄJÄLLÄ 2000 -LUVULLA

2000 -luvun alussa venäläinen Tatjana Mickushina esitteli uuden filosofisen ja eettisen opetuksen, joka julkaistiin kirjasarjoissa “The Words of Wisdom” ja Book of Wisdom”[6]. Tämä on kokonaisvaltainen Opetus, joka tarjoaa Ylösnousseiden Mestareiden tietoa nykyaikaisille ihmisille. Opetus sisältää tietoa maailmankaikkeuden rakenteesta, kaikkien elävien olentojen keskinäisestä suhteesta, yleismaailmallisista laeista (korkein moraalilaki, karman laki, syiden ja seurausten laki jne.).  Opetus koskettaa myös tarvetta palata yleisiin moraalisiin arvoihin yhteiskunnassa, ja  uudet käsitykset  ihmisen evoluutiosta sen tietoisuuden kehityksenä. Perustiedon lisäksi Opetus sisältää käytännön neuvoja jokaisen ihmisen elämään.

Tatjana Mickushina on kirjoittanut ja julkaissut yli 70 kirjaa. Viisauden Mestareiden viestit on käännetty 19 eri kielelle.

Opetus sai paljon positiivista palautetta tiedemiehiltä ja julkisuuden henkilöiltä.

SUUREN VALKOISEN VELJESKUNNAN JÄSENET

Nykyään Teosofinen perinne laskee seuraavat Suuren Valkoisen Veljeskunnan Mestarit: Sanat Kumara, Suuri Jumalallinen Johtaja (Ohjaaja), El Morya, Kuthumi, Saint-Germain, Hillarion, Serapis Bey, Jeesus, Äiti Maria, Quan Yin, Gautama Buddha, Shiva, Surya , Pallas Athena, Helios, Apollo, Lanto, Portia, Lanello, Babadji, Zarathustra, Godfré, Maitreya, Lady Claire, Buddha Vairochana, Alpha, Djwal Kul, Nicholas Roerich, John the Beloved, Padmasambhava, Elohim Peace, Mooses, Arkkienkeli Mikael , Kungfutse, Vapauden jumalatar, Hercules, Nada, Cyclopea, Buddha Amitambha, The Suurenmoinen Voitto ( Victory,) Melkisedek, Paul Venetsialainen, Krishna, Johannes Kastaja, Padre Pio ja monet muut.

Tämän Wikipedian artikkelin parissa työskenteli seuraavat : Konstantin Ovchinnikov, Tatjana Macherkevich, Victoria Erofeeva, Natalia Limonova, Ilseyar Bikkenova, Dmitry Novoselov.
Julkaisun  valmisti Elena Ilyina

_____________________ 

[1] Letters of E.I. Roerich, Vol.II. Internet resource: https://agniyoga.org/ay_en/Letters-of-Helena-Roerich-II.php

[2] S.V. Stulginskis. The Cosmic legends of the East. 2017, p. 224 in Russian

[3] N.K. Roerich. The abode of light. – International Center of the Roerichs, 1992.  64 p. in Russian

[4] Helena Roerich. Agni Yoga. Living Ethics. Internet resource: https://agniyoga.org/ay_en/Agni-Yoga.php

[5] Pearls of wisdom. Volume 1, 2. – Longfellow, 2007. Internet resource: https://www.google.com/books/edition/Pearls_of_Wisdom/7uysHjvJIXgC?hl=en&gbpv=0

[6] Tatyana Mickushina. The Words of Wisdom (Volume 1-5). Internet resource: https://www.amazon.com/s?k=tatyana+mickushina+words+of+wisdom&ref=nb_sb_noss