Haastattelu – JUMALALLINEN VAPAUS

      Kommentit pois päältä artikkelissa Haastattelu – JUMALALLINEN VAPAUS


JUMALALLINEN VAPAUS

Artikkeli “Jumalallinen Vapaus” julkaistiin Liettuan “Avain” -lehden (“Raktas”) elokuun 2015 numerossa. Tässä artikkelissa on Tatyana N. Mikushinan haastattelu. Haastattelu käsitti monia kysymyksiä, jotka liittyivät moraaliin, Jumaluuteen ja ihmisen vapauteen, lasten koulutukseen ja muihin aiheisiin.

– Voisitteko kertoa meille muutaman sanan henkisen polkusi alusta ja tiestäsi Lähettiläänä?

– Muutamalla sanalla voin sanoa, että ajattelin sitä paljon ja huomasin, että kun tulin tähän Maailmaan, kun olen syntynyt, muistan, että olin ehkä 4, ehkä 5-vuotias, tiesin jo, että oli olemassa Jumala, vaikka olen syntynyt maassa, jota kutsuttiin Neuvostoliitoksi, eikä siinä maassa ollut mitään Jumalaa, koska tärkein uskonto oli ateismi, ei ollut Jumalaa, ja tiesin täsmälleen, että on olemassa Jumala. Sitten kun menin kouluun, se saattaa olla se ensimmäisellä, ehkä toisella luokalla, meille sanomaan, ettei ole olemassa Jumalaa. Olin niin yllättynyt, tulin kotiin, sattui viettämään suurimman osan ajastani iso- isoäidin kanssa ja iso- isoäitini oli syntynyt Tsaarin päivinä, ja oli valmistunut kirkkokoulusta. Ja minä tulin hänen luokseen ja sanoin hänelle: “Ei ole olemassa Jumalaa. Meille kerrottiin koulussa, kosmonautteja lensi kaikkialla, eikä minkäänlaista Jumalaa ole missään “. Mummoni ei kiistellyt kanssani, hän vain sanoi: “Jumala On …”. Se oli siinä. Se oli minulle jonkinlainen oivallus, että vaikka joku voisi sanoa jotain, todellisuudessa se voi olla toisin.

Sitten kun kasvain, aloin harjoittaa koripalloa ja muita asioita, unohdin Jumalan. Olin 15-vuotias, kun unohdin jälleen Jumalan. Tuolloin kilpailuissa loukkaannuin, ja noin viikon kuluttua siitä tein kuolemaa, lääkäreiden virheiden takia, sepsis alkoi. Mutta viikon kuluttua tulin takaisin, ja tiesin täsmälleen, että Jumala on olemassa. Tiesin, että Jumala on olemassa ja se liittyy minuun hyvin läheisesti. Tämä tarina voi olla todella pitkä, sitten unohdin Jumalan taas, ja muistin Hänet uudestaan; ja kun olin jo noin 40-vuotias, löysin Elizabeth Claren ja Mark Prophet ´in Opetukset, jotka opettivat Valkoisen Veljeskunnan opetuksia Yhdysvalloissa, ja muistin taas, että on olemassa Jumala. Mutta sen jälkeen, sitten, oli vaikeita, vakavia testejä, kuten ymmärrän, voidakseni saada oikeuden kantaa Opetuksia, jotka tulevat Maailmaan kauttani, nämä olivat hyvin rankkoja testejä.

– Saitko lahjan?

– Hieman ennen kuin aloin kuulla, aloin kuulla ajatuksia, nämä ovat erittäin herkkiä prosesseja, erittäin hienovaraisia. Minun täytyi oppia havaitsemaan nuo hienovaraiset asiat. Joka tapauksessa tämä lahja, tällainen sisäinen herkkyys oli läsnä syntymästäni lähtien. Emme voi sanoa, että se vain tapahtui yhdessä inkarnaatiossa. Se tuli aikaisemmin.

– Te olette kansainvälisen sosiaalisen liikkeen “For Morality” (1)alkuunpanija ja hengellinen johtaja, joten mikä on tämän liikkeen tarkoitus ja tärkeys?

– No, En tiedä kuinka paljon lukijanne ovat kiinnostuneita siitä, miten tämä liike syntyi … olin meditoimassa. Meditoin ja tuolloin Shiva Jumala oli minun Opettajani. Yleensä tämä Opetus on eräänlainen intiimi, kammio niin sanotusti, se voidaan siirtää vain Opettajalta opiskelijalle. Sitä ei voi antaa kertomalla jotain puhuja korokkeelta. No, Shiva Jumala tuli luokseni ja lähetti minulle ajatuksen suuren liikkeen, laajan liikkeen luomisesta. Hän näytti minulle paljon ihmisiä, osoitti symboleja, sinistä ja valkoista nauhaa ja Liljaa, hän antoi nämä symbolit, ja että tämän liikkeen on levittävä hyvin laajalle. Ja jos me kykenisimme levittämään tämän liikkeen hyvin laajalti, kaikki tässä Maailmassa voitaisiin muuttaa hyvin nopeasti. Se riittää, että ihmiset vain sanovat: “Minä olen Moraalin puolella.”

Sinun ei tarvitse edes olla moraalinen, riittää että pyrit sitä kohden. Sinun ei edes tarvitse tehdä tiettyjä asioita, riittää että rekisteröit ne. Ja sitten tämä ihmismäärä, esimerkiksi kuvitelkaa, jos miljoona ihmistä sanoisi: “Me olemme Moraalin puolella”, se voisi ylittää Maailmanlaajuisen mittakaavan ja koko Maailma voisi muuttua paremmaksi. Tätä varten tämä liike luotiin. jotta olisi enemmän Jumalaa, enemmän Hyvyyttä, enemmän Valoa.

– Kyllä, ja äskettäin oli tämän liikkeen toinen kokous ja sen aihe oli “jumalallinen Tosi Vapaus”. Miksi juuri tämä aihe valittiin ja miksi se on kiireellinen?

– Tämän aiheen valitsi isännöivältä taho, Veronica Latsy, joka on meidän liikkeen varapuheenjohtaja hän on Riikasta ja hän on tarjonnut tätä aihetta, Vapauden – aiheen, olimme kaikki läsnä ja sovimme siitä. Ajattelimme, että se saattaa olla kiireellinen.

– Mielestäni on kiire, varsinkin kun kaikki ymmärtävät vapauden eri tavalla. Miten tarkalleen ajattelet , voimme nimetä Todellisen Vapauden?

– Opetus, jota edustan ymmärtää vapauden hieman eri tavalla kuin useimmat ihmiset tekevät. Mestareille Vapaus on vapaus aineen sidoksista. Saattaa olla paljon liikkeitä, uskontoja, jotka opettavat siitä, mutta ne eivät ole tunnettuja useimmille ihmisille. Olemme täällä tässä maailmassa ja meille näyttää siltä, että tämä maailma on hyvä, todellisuudessa se on kaukana täydellisyydestä. Mutta niin kauan kuin tämä maailma näyttää hyvältä ja houkuttelevalta meille, me tulemme olemaan kiinni tässä maailmassa ja meistä näyttää, että haluamme vapautta, haluamme tehdä mitä haluamme; haluamme käyttää huumeita tai harrastaa seksiä tai muita asioita; ja kunnes, niin kauan kuin olemme kiinni näissä asioissa, mikä tarkoittaa, että olemme kiinnostuneet niistä, me jatkamme tulemista tähän maailmaan, re-inkarnoidumme ensimmäisen, toisen ja kolmannen kerran. Mutta sitten tulee se hetki, kun ymmärrämme, että nämä asiat eivät enää tyydytä meitä, on jotain suurempaa, ja se on olemassa tämän maailman toisella puolella. Ja tässä tapauksessa siirrymme toiseen maailmaan. Ja siellä on erilainen käsitys vapaudesta, ei vapautena tehdä mitä haluan, mutta paljon suurempaa vapautta, mutta edellyttäen, että noudatamme tässä Universumissa olevaa Lakia. Joten yksi ehto – emme noudata vapaata tahtoamme, emme tee sitä, mitä haluamme, mutta noudatamme Lakia, joka on olemassa tässä Maailmankaikkeudessa, voimme kutsua sitä Jumalaksi, voimme kutsua sitä Rakkaudeksi.

– Veedalaisessa kulttuurissa on Dharma.

– Ja tässä tilanteessa, kun noudatamme lakia, saamme suuremman vapauden, koska tämä maailma on hyvin rajoitettu.

– Kuinka luulet, että tämä väärinkäsitys vapaudesta, kuten sen nyt ymmärrämme, ilmenee todellisessa elämässä?

– Ymmärrämme vapauden tehdä mitä haluamamme, kun haluamme, ajattelematta muita ihmisiä, maita ja järjestöjä. Näin me ymmärrämme vapauden. Mutta jos ymmärrämme vapauden tällä tavalla, ennemmin tai myöhemmin etumme törmäävät muiden ihmisten, muiden maiden ja muiden järjestöjen edun kanssa, ja syntyy konflikti.

– Joten ehkä lause “Vapauden rajoitus on se, missä toisen vapaus alkaa” (“The limit of freedom is where freedom of other begins.”) on oikein?

– Hyvin tärkeä asia on henkilön tietoisuuden taso. Kun henkilö ei ole hyvin korkealla tietoisuuden tasolla ja häntä ohjaa ego, hän haluaa osoittaa, todistaa, että hän on tärkeämpi ja joutuu konfliktiin muiden ihmisten kanssa. Mutta kun saamme korkeamman tietoisuuden tason, voimme löytää kompromissin, löytää yhteisiä tekijöitä toisten kanssa ja toimia yhdessä ja tehdä yhteistyötä. Ja tässä tapauksessa vapautta ei loukata, me vain teemme jotain yhteistyössä, joka perustuu vapaaseen tahtoomme, se on vain erilainen tietoisuuden taso.

– Kyllä, ja kokouksen aiheessa sanotaan, että vapaus on toimia Korkeimman Moraali Lain mukaisesti. Joten, mikä tarkoittaa Korkein Moraalinen Laki?

– Eilen luentoani aikana sanoin, että kun kaikki todelliset profeetat ja sanansaattajat tai viisauden ihmiset tulivat tähän maailmaan, he antoivat ymmärryksen Hyvyyden Laista, Rakkauden Laista, Lain Antautumisesta Jumalalliselle Periaatteelle ja meidän maailmassa nämä lait heijastuvat moraalisina periaatteina, esimerkiksi kunnioita Jumalaa, kunnioita vanhempia, älä tapa, älä varasta, älä valehtele, joten ole kaikessa moraalinen. Niinpä, se on kuin lakien koodi meidän tietoisuudellemme, tämä on se, mitä Korkeimman Moraalin Laki tarkoittaa.

– Kuten joku sanoi eilen, korkein Jumalallinen Laki on Jumala.

– Tietoisuuden tasollamme ymmärrämme, että meillä on joitain rajoja, joita vapaaehtoisesti omaksumme vastuullisesti noudatamme, ei tappaen, ei varastaen. Mutta joka tapauksessa kaikki se on yhden suuren Lain rajoissa, jota voimme kutsua Jumalaksi.

– Miten luulet, että voimme toteuttaa tämän oikean käsityksen moraalista ja vapaudesta yhteiskunnassamme?

– Tarvitsemme ihmisiä, melko suuren määrän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa jotain paremmaksi yhteiskunnassamme. Suuren ihmismäärän halu on merkittävä. Mestarit puhuvat noin prosentista maailman väestöstä. Joten vain yksi prosentti maailman väestöstä, jotka haluaisivat muuttaa elämänne virtausta Jumalan suuntaan, voi muuttaa kaikkea. Vain yksi prosentti.

– Vain yksi prosentti – aluksi sinulla täytyy olla hyvin voimakas toive ja sitten…

– Sen tarvitsee tulla sisältäpäin, Jumala toimii meidän sisältämme, ja jos yksi prosentti väestöstä antaa Jumalan toimia kauttaan, silloin kaikki tulee muuttumaan kuten näin (napsauttaa sormiaan), valon nopeudella, kuin ihmeen kautta.

– Joten luultavasti se mitä meidän tulisi tehdä on inspiroida ihmisiä haluamaan tätä.

– Jokaisen pitäisi tehdä oma työnsä. Teitte suuren lehden, myös me teemme mitä voimme, teemme kirjoja, jokainen tarvitsee tehdä oman työnsä, mitä he pitävät oikeana, merkittävänä.

– Voimmeko puhua lapsista nyt? Puhuimme myös eilen paljon lapsista. Mitä mieltä olet, miten välittää tätä oikeaa ymmärtämystä moraalista ja vapaudesta lapsillemme?

– No, se on paljon vaikeampaa, koska koulutusjärjestelmä on jo olemassa kaikissa maissa, ja on olemassa joitakin säännöksiä siitä, miten opettaa ja mitä opettaa lapsille. Siksi on mahdotonta saada joku opettamaan, kuten mielestämme on oikein. Siksi on löydettävä ihmisiä, jotka käsittelevät tätä, en tiedä, kuten opetusministerit, ehkä presidentit, tulisi olla vapaa tahto, niiden ihmisten poliittinen tahto, jotka ovat korkealla hallinnoivalla tasolla valtion asioissa, jotta he voivat muuttaa tätä koulutusjärjestelmää tavalla, jolla lapset saisivat suuremman käsityksen Jumalasta, hyvyydestä ja moraalista; silloin on mahdollista, on mahdollista muuttaa kaikki 25 vuoden kuluessa. Riittää, että ne lapset ohjataan oikeaan suuntaan, jotka tulevat nyt tähän maailmaan. Maailma tulee olemaan erilainen maailma ympärillämme 25 vuodessa.

– Luulen, että on mahdollisesti tärkeää vanhempien muuttua ensin.

– Lasten on mahdotonta olla hyviä ja vanhempien ollessa huonoja, se on tehtävä yhdessä.

– Luulen myös, että on todennäköistä, että vanhemmat muuttuvat ensin.

– Eilen puhuimme paljon Montessorin koulusta, on vaihtoehtoisia kouluja, ja se voi olla hyvä valinta tällä hetkellä.

– Katsokaas, tutustuin Maria Montessorin menetelmiin, Mary Ellen tuli meidän luokse, Omskin kaupunkiin ja hän antoi meille tämän esittelyluentoja tästä metodista. Pääasia, jonka Maria Montessori antoi lapsille, oli se, että jokainen lapsi sai tämän sisäisen yhteyden, joka on yhä heillä 3. ikä vuoteen asti, tämän sisäisen yhteyden heidän Korkeamman Itsensä kanssa, Jumalan kanssa. Kun he työskentelevät näiden materiaalien kanssa, he itse asiassa alkavat olla vuorovaikutuksessa heidän Korkeimman Itsensä kanssa. ja jos tämä taito yhä saadaan ankkuroitumaan, niin silloin he saavat tämän sisäisen yhteyden loppuelämänsä ajaksi, joten Jumala ohjaa heitä koko elämän ajan. Tämä on tämän menetelmän perusta. Mutta tapa, jolla sitä opetetaan juuri nyt tällä hetkellä, ei täysin noudata tätä menetelmää. Maria Montessori teki ihmeitä, hän otti lapsia, joiden vanhemmat olivat luopuneet heistä, jotka olivat sairaita psykologisesti tai henkisesti; ja kahden tai kolmen vuoden aikana nämä lapset ylittivät ikätoverinsa, jotka tulivat onnellisista perheistä, vain tämän menetelmän ansiosta. Heidän Korkeampi Itsensä, Jumala, paransi heidät täysin materiaalin työskentelyn tai pelien aikana. Tämä on loistava menetelmä. Mutta kuten kaikki tässä Maailmassa on muuttunut hieman …

– Siksi on tärkeää, että koulutus auttaa lasta palauttamaan tämän yhteyden.

– Heillä on se luonnollisesti, ehkä ei kaikilla lapsilla, mutta useimmilla heistä.

– Sitten se katoaa ja se on palautettava.

– On paljon vaikeampaa palauttaa se.

– Sitten ehkä ylläpitää sitä?

– Se on tehtävä heti aivan alusta lähtien. Tärkein ikä on se, kun henkilö syntyy, kunnes hän on 6 kuukauden ikäinen. Tänä aikana ihminen imee kaiken kuin sieni, hän imee itseensä kaiken mitä tapahtuu hänen ympärillään. Siksi jos tänä aikana TV on päällä, äiti tupakoi, isä juo oluen, joku väittää, he ajattelevat, että lapsi ei ymmärrä mitään, koska hän ei voi puhua, hän vain makaa, no, hän itkee, mutta se ei ole niin ikään kuin hän olisi sitä vastaan, mutta se kaikki imeytyy hänen mieleensä. Ja kun 10 vuoden iässä, 12, 15-vuotiaana hän alkaa tupakoida tai juoda oluita, on mahdotonta vakuuttaa hänelle, ettei se ole hyvä, koska hän näki äitinsä tupakoinnin ja isänsä juovan olutta. Ja emme tiedä, mitä hän näki televisiossa, koska TV oli päällä myös.

– Olen äskettäin syventynyt Vedalaiseen kulttuurin, enkä näe mitään ristiriitaa sen ja suurimman osan teidän Opetuksien välillä. Teidän opetuksenne voi siis olla hyvin universaalinen, sen suhteen mitä minä ymmärrän.

– En usko, että se on MINUN opetukseni ja mielestäni se on yksi yhteinen opetus, joka oli olemassa Vedakulttuurin aikaan ja että tuo kulttuuri oli levinnyt melko laajalle alueelle; emme voi sanoa nyt, mitä tapahtui 10000-20000 vuotta sitten, mutta tämä Vedalainen kulttuuri oli hyvin levinnyt ja mielestäni se perustui samoihin perusperiaatteisiin, jotka Mestarit antavat meille nyt. Sitten Jeesus tuli ja antoi samat perusperusteet, Gautama Buddha, oli monia viisauden miehiä, Zoroaster. He kaikki tulivat ja antoivat saman ainutlaatuisen totuuden, jota voidaan kutsua Veda-kulttuuriksi, sitä voidaan kutsua Kristilliseksi kulttuuriksi ja sitä voidaan kutsua jollain muulla tavalla. Ihmiset rajoituksiensa pakottamina pyrkivät erottamaan kaiken: tässä on Kristinusko, tässä Islamin uskonto, tässä on Vedalainen kulttuuri, ja tässä on jotain muuta.

– Vaikka he kaikki puhuvat samoista asioista. Ja viimeinen kysymys: puhuit siitä eilen. Ehkä voisit sanoa sen uudestaan. Miksi meillä on oltava moraalinen elämäntapa?

– Miksi meillä on oltava moraalinen elämäntapa?

– Niin. Miksi? Miten selittää henkilölle, joka kysyy “Miksi?”

– Se riippuu siitä, mitä henkilö haluaa. Jos henkilö omalla vapaalla tahdollaan haluaa saada nautintoja, kaikilla on omat nautintonsa, joku pelaa tietokone-sotapelejä, tappaa, se on hänen nautinto. Joku juo alkoholia, nautinto myös, jokainen löytää omat nautinnot, ja on mahdotonta puhua heidät pois niistä. Mutta jos henkilö haluaa olla terve, ja että hänen lapsensa ovat terveitä, läheinen suhde perheeseen ja saada lasten lapsia ja lasten lasten-lapsia ja elää sen kaiken kanssa, silloin hänellä on oltava moraalinen elämäntapa.

– Koska jos katsomme itseämme vain kuin fyysisinä kehoina, tämän ruumiin kuolemassa kaikki loppuu. Mutta meillä on myös hienommat ruumiit, jotka ovat edelleen olemassa monia elämiä. Tämän mukaan mikä on hienompi aineellisten ruumiiden potentiaali? Ne välitetään lapsillemme. Jos henkilön henkinen potentiaali on korkea, jos hän ylläpitää siveyttä, jos hän ei tuhlaa sukupuoli energiaa, niin silloin potentiaali, jota hänellä on hienovaraisissa elimistössä, välittyy hänen lapsilleen. Ja katsokaa, me vedämme puoleemme vastaavia sieluja meidän oman tietoisuustasomme mukaan. Jos 20-25-vuotiaat nuoret ihmiset luovat perheen ja haluavat lapsen, jos heidän tietoisuutensa taso on tarpeeksi korkea, niin he vetävät puoleensa korkeaa sielua. Jos he harrastavat seksiä nautinnon vuoksi, ja vahingossa saavat lapsen, mistä tuo sielu tulee? Onko sen taso korkea? Joten ihmiset luovat itse ongelmia itselleen, jos he käyttäytyvät väärin. Siksi, jos joku haluaa olla terve, jos hän haluaa lapsiensa olevan terveitä, jos hän haluaa elää pitkään, hänen täytyy olla moraalinen.

– Kaikki tämä johtaa häntä onnellisuuteen.

– Varmasti. Jos hän on terve, jos hän elää Jumalan kanssa koko ajan, hän on jo onnellinen.

– Kiitos paljon haastattelusta.

– Kiitos!
____________________
(1) ”Morality movement”  –  Moraalin liikkeen  Tatyana N. Mickushina loi Lord Shivan pyynnöstä ja sen oli tarkoitus olla kansainvälinen, uskonnolliset rajat ylittävä liike Moraalin puolesta.