Lasten kouluttamisesta yhteisössä

      Kommentit pois päältä artikkelissa Lasten kouluttamisesta yhteisössä


X – Lasten kasvattamsesta yhteisössä, Lyhyt rosari
(koostettu kirjasta “Agni Yoga. Yhteisö”)

AUM TAT SAT. AUM

Hälvennämme taikauskoa, tietämättömyyttä ja pelkoa.
Vahvistamme rohkeutta, tahtoa ja tietämystä.
Jokainen pyrkimys kohti valaistumista on tervetullut.
Jokainen ennakkoluuko, tietämättömyyden aiheuttama, aukaistaan.
Sinä, joka uurastat, et ole tietoisuudessasi hereillä yhteisön ja yhteistyön juurista?
Jos tämä liekki on jo valaissut aivosi, omaksu Meidän Vuortemme Opetuksien merkit.
Sinä, joka työskentelet, älä tule hämmentyneeksi tietyistä ilmauksista.
Jokainen rivi on suurimman yksinkertaisuuden mitta.
Tervehdys työntekijöille ja etsijöille!

AUM TAT SAT. AUM

  1. On välttämätöntä ohjata lasten alku opetuksen koulutusta mahdollisimman aikaisin. Mitä aikaisemmin sen parempi. Voit olla varma, että aivojen väsähtäminen tapahtuu vain kiusaantuneesta epämukavuudesta.

AUM

  1. Lähestyessään lapsensa kehtoa Äiti antaa ensimmäisen opetuksen: “Voit tehdä mitä tahansa.” Kiellot eivät ole tarpeellisia; jopa haitallisuutta ei pitäisi kieltää. Sen sijaan on parempi kääntää huomio yksinkertaisesti hyödyllisempään ja houkuttelevampaan. (102)

AUM

  1. Se ohjaus on paras, mikä voi parantaa hyvän houkuttelevuutta. Sitä paitsi ei ole välttämätöntä silputa kauniita kuvia ajatellen ettei lapsellinen mielikuvitus ymmärrä niitä; Älkää nöyryyttäkö lapsia. Muistakaa, että todellinen tiede on aina viehättävää, lyhyttä, tarkkaa ja kaunista. (102)

AUM

  1. On välttämätöntä, että perheillä on vähintään koulutuksen ymmärtämisen alkeet. Seitsemän ikävuoden jälkeen on jo paljon menetetty. Yleensä kolmen vuoden jälkeen organismi on täysin vastaanottavainen. Ensimmäisinä askeleina opastuksessa on jo kiinnitettävä huomiota kaukaisiin maailmoihin. Nuoren silmän täytyy tuntea äärettömyyttä. Tarkkaan ottaen silmän on totuttava hyväksymään Äärettömyys.(102)

AUM

  1. On myös välttämätöntä, että sanat ilmaisevat tarkasti ajatuksen. Valheellisuus, karkeus ja pilkka on poistettava. Petollisuutta, edes pienessä määrin, ei tule sallia. Työtä “ kuten aikuiset tekevät “ on kannustettava. (102)

AUM

  1. Kolmannen vuoden jälkeen tietoisuus helposti ymmärtää yhteisöllisyyden idean. Mikä virhe on ajatella, että lapselle on annettava  omat asiat! Lapsi voi helposti ymmärtää, että asioita voidaan pitää yhteisinä. (102)

AUM

  1. Vahvistus “Voin tehdä mitä vain” ei ole tyhjää kehumista, vaan toteamus. Onnettomimmatkin voivat löytää virran Äärettömyyteen, sillä jokainen työ, minkä laatuista tahansa, avaa lukkoja. (102)

AUM

  1. Aivan ensimmäisestä oppitunnista alkaen anna oppilaiden iloita elämän ihmeistä. Samoin anna heidän ymmärtää, miten käyttää lentämistä ja selväkuuloa. Siten selväkuulosta tulee luonnollinen tila. (114)

AUM

  1. Myös Hengen maailmaa tutkitaan yhdessä hienovaraisten energioiden kanssa. Fyysisen ja metafyysisen välille ei piirretä erottavaa viivaa, sillä kaikki on olemassa – mikä tarkoittaa, että kaikki on havaittavissa ja ymmärrettävissä. Ja niin taikausko ja ennakkoluulot tullaan hajottamaan. (114)

AUM

  1. Suojaa lapset kaikelta väärältä; varjele heitä arvottomalta musiikilta; suojele heitä röyhkeydeltä; suojele heitä väärästä kilpailusta; suojele heitä itsekkyyden vahvistamiselta. Juuri siksi on välttämätöntä vahvistaa rakkautta jatkuvassa oppimisessa. Lihakset eivät saa ottaa voittoa mielestä ja sydämestä. Minkä tyyppinen sydän viehättyy nyrkkeilyyn? (116)

AUM

AUM TAT SAT. AUM

[1] Kappaleen numero, joka on otettu kirjasta “Agni Jooga. Yhteisö “, on merkitty sulkeissa jokaisen kappaleen jälkeen.