KRISTUKSEN ELÄMÄSTÄ – Tähti

      Kommentit pois päältä artikkelissa KRISTUKSEN ELÄMÄSTÄ – Tähti


KRISTUKSEN ELÄMÄSTÄ

TÄHTI

Mikä oli se tähti, joka johti Tietäjiä? Tietenkin se oli Veljeskunnan komento: Tervehtiä Jeesusta, tulla turvaamaan ja tuoda apua köyhälle perheelle. Kävelimme maan pinnalla tietämättä tarkkaa paikkaa. Teraphimin käskyt ohjasivat meitä ja neuvoivat meitä päivästä toiseen. Kun kuulimme, “Se on lähellä!”, Olimme juuri menettäneet kaikki asuinpaikan merkit. Voisiko ihminen odottaa sellaisen ennennäkemättömän Ilmestyksen Ihmettä kamelin lantojen ja aasien kiljunnan keskellä? Ihmisen ajattelu yritti löytää tulevan profeetan ehkä lähellä temppeliä tai ainakin lähellä majesteettillisia seiniä.

Saimme komennon pysähtyä nöyrän majatalon kohdalla. Matala-kattoisessa talossa, jossa oli savi seinät, pysähdyimme yöksi. Tuli ja pieni öljylamppu täyttivät huoneen punaisella hehkulla. Aterian jälkeen huomasimme, että palvelija kaatoi maidon jäänteet erilliseen amforaan. Sanoimme hänelle: “Ei ole oikein säästää sitä.” “Mutta,” hän sanoi, “se ei ole Teille, Herra, vaan köyhälle naiselle. Seinän takana asuu puuseppä. Äskettäin hänelle syntyi poika.“  Sammuttaen tulen, me asetimme kätemme ja kysyimme:” Mihin menemme eteenpäin? “Vastaus tuli: “Lähempi kuin lähin. Alhaisempi kuin alin, Korkeampi kuin korkein”.

Ymmärtämättä tämän merkitystä, jota me etsimme, meille kerrottiin: “Anna korvien kuunnella.” Ja me istuimme pimeydessä hiljaisuudessa. Ja kuulimme, että jossain seinän takana lapsi oli alkanut itkeä. Aloimme tarkastella itkun suuntaa ja kuulimme Äidin laulun, niin usein viljelijöiden kodeissa kuultavan: “Antakoon ihmiset luottaen sinulle auran, mutta tiedän, poikani, sinä olet kuningas. Joka pelastaa sinut, nostamaan parhaimmat siemenet, hedelmällisimmät. Herra kutsuu minun pieneni ja sanoo: “Sinun siemenesi yksin ovat kirkastaneet Minun saavutukseni. Istu Minun kanssani, arvokkaimpien siementen kuningas.”

Kuullessamme  tämän laulun kolme koputusta kuului  katossa. Sanoimme: “Aamulla menemme sinne.” Ennen aamunkoittoa pukeuduimme parhaimpiin vaatteisiin ja pyysimme  palvelijaa johtamaan meitä lapsen itkun suuntaan. Hän sanoi: “Herra haluaa vierailla puusepän perheen luona. Minun on parempi johtaa, koska meidän on läpäistävä karja-arkki. Kun muistelimme Komentoa, valitsimme lyhimmän tien. Täällä takana oli pieni asunto kallion syrjässä.

Tässä W 32 kammion takana oli nainen ja hänen käsivarsillaan – Hän. Mitkä merkit olivat mukana? Hän venytti pientä kättä ja kämmenessä oli punainen merkki. Tämän merkin myötä asetimme kaikista  kallisarvoisimman helmen niistä, joita toimme. Antaessamme aarteita ja pyhiä esineitä varoitimme äitiä vaeltajista ja samanaikaisesti käännyimme takaisin ohittaen seimen. Meidän takanamme äiti sanoi: “Katso, minun pikkuinen, sinä olet kuningas. Aseta tämä timantti sinun ratsusi otsaan.”

Lähdimme pitäen mielessämme punaisen tähden merkin kämmenellä, sillä oli myös sanottu: “Muistakaa punaisen tähden päivää sotamiehen otsalla”.

“Easters Crossroads´issa. Aasian legendoja ja profetioita “
Helena Roerich (Josephine Saint-Hilaire).