Kuinka tulla ulos Samsaran pyörästä

      Kommentit pois päältä artikkelissa Kuinka tulla ulos Samsaran pyörästä

Kuinka tulla ulos Samsaran pyörästä?

Tatyana Mickushinan vastaus sivuston lukijan kysymykseen

Gautama Buddhan Sanelussa 22. kesäkuuta 2011 todetaan:“… ainoa tapa paeta Samsara-pyörää, reinkarnaatioiden kierrosta, on lopettaa sekä hyvien että pahojen syiden luominen. Se tarkoittaa tulemista oman kohtalosi herraksi. Se tarkoittaa tulemista Jumalaksi, jumala-ihmiseksi, siirtyen evoluutiokehityksen seuraavalle askelmalle. “

Kysymys.On enemmän tai vähemmän selvää, kuinka luodaan pahan syyt, koska joudumme maksamaan (karmallisen velan), ellei tässä, sitten seuraavassa inkarnaatiossa.
Vastaavasti, jos synnytät hyviä syitä, tulet inkarnaatioon uudelleen saadaksesi kiitollisuutta. Tämä on kutakuinkin selvää myös.
Mutta olemme täällä tekemässä hyvää, joten kuinka emme voisi synnyttää hyvän syitä? Ehkä pitäisi tehdä hyvää epäitsekkäästi odottamatta kiitollisuutta? Mutta hän, jolle teet hyvää, voi silti olla kiitollinen.
Kuinka ymmärrämme, olemmeko luomassa hyvän syyn?

Tatyana Mickushinan vastaus:

Tiedämme, että sellaiset filosofiset luokat kuin Hyvä ja Paha ovat tämän maailman ominaisuuksia. Kun toimimme tässä maailmassa, meidän on pakko tehdä jatkuvasti eroja, erottaa Hyvä Pahasta, ja kun teemme sen, me käytännössä kasvamme, kehitymme, meidän sielumme kehittyy.

Tiedämme, että on olemassa esimerkiksi huonojen tekojen karma. Toisin sanoen, kun teemme pahaa, me luomme pahan karman, joka palaa meille epäsuotuisien tilanteiden muodossa tässä elämässä tai seuraavissa inkarnaatioissa.

Vastaavasti, jos teemme hyviä tekoja, luomme hyvää karmaa, ja tämäkin hyvä karma tulee meille myös takaisin. Esimerkiksi teemme paljon hyväntekeväisyystyötä tässä elämässä, autamme niitä, jotka ovat avun tarpeessa, ja haluamme tai emme, seuraavassa elämässä tai jo tässä elämässä meidän on hyväksyttävä tämän valinnan seuraukset. Se tarkoittaa, että meidän on tultava esim. rikkaiksi ja ettei meillä ole tarvetta rahalle – tämä on seuraus.

Emme voi olla toimimatta tässä maailmassa, koska kuten Opetuksista tiedämme, on olemassa toimettomuuden Karma. Tämä tapahtuu, kun saamme Jumalallisen Energiaa, jonka Jumala antaa meille toimiaksemme tässä maailmassa, ja emmekä käytä tätä energiaa, emme tee mitään, emme kehitä itseämme, siten luomme karmaa samalla tavalla.

Tämän lukijan kysymys on erittäin mielenkiintoinen. Kuinka sitten voimme tulla ulos samsaran pyörästä, koska mitä tahansa teemme, me luomme jatkuvasti karmaa, ja tämä karma tulee takaisin meille, joko huonona tai hyvänä karmana, mutta joka kerta se palaa takaisin loputtomassa kehässä.

Mutta itse asiassa Mestarit antavat Opetuksen siitä, kuinka tulla ulos tästä samsaran pyörästä. Ja tämä ratkaisu löytyy samasta lainauksesta aiemmin mainitussa Gauthama Buddhan Sanelussa:

“… ainoa tapa paeta samsaran pyörästä on lopettaa sekä hyvän että pahan syiden luominen. Tämä tarkoittaa tulemista oman kohtalosi herraksi. Se tarkoittaa tulemista Jumalaksi, jumala-ihmiseksi, siirtymällä evoluutiokehityksen seuraavalle askelmalla. “

Vastaus tähän kysymykseen on tässä lainauksessa. Kun teemme oikeita valintoja tekemällä eron Hyvän ja Pahan välillä, kun pyrimme Jumalan luo, me poltamme pois tietyt epätyydyttävät mielentilat sisältämme, jotka tulevat menneisyydestämme. Ja me vapautamme itsemme karmasta ja kohotamme tietoisuuttamme. Kun nostamme tietoisuutemme tietylle tasolle, voimme luovuttaa vapaan tahdon, jonka Jumala on antanut meille. Tämä tarkoittaa, että ymmärrämme, että kaikki ympärillämme, absoluuttisesti kaikki, on Jumalaa, me olemme Jumala, luonto ja eloton luonto, kaikki se on Jumalaa.

Ja kun ymmärrämme tämän, nostamme tietoisuutemme tasolle, jolla pystymme täysin omistamaan itsemme Jumalan tekojen loppuunsaattamiseen. Se tarkoittaa, että emme tee mitään egomme asemasta tai siitä, kuinka se hyödyttää perheemme sukua, meidän maatamme tai edes koko ihmiskuntaa. Me suoritamme kaikki tekomme ainoastaan perustuen siihen, kuinka Jumala tarvitsee, että ne tehdään. 

Itse asiassa meistä tulee Jumala ruumiillistumassa, kuten tässä Sanelussa mainitaan. Se tarkoittaa, että meidän kauttamme Jumalalla on mahdollisuus tehdä mitä tahansa tässä maailmassa.

Kun luovumme tekemästä päätöksiä perustuen egoon ja annamme Jumalalle mahdollisuuden tehdä kaikki teot kauttamme, tässä tapauksessa me tulemme vapaiksi karmallisesta toiminnasta. Emme enää luo Hyvän tai Pahan syitä.

Tietoisuustaso, joka mainitaan Viestissä, on tietysti erittäin korkea taso, ja tähän tilaan pääsemiseksi on vielä pitkä matka. Tunnetuista ihmisistä ehkä Jeesus Kristuksella oli tämä tietoisuuden taso, tai Babaji on esimerkki viimeaikaisista inkarnaatioista. Tämä ilmentää, että tuskin koskaan kohtaamme tätä tietoisuuden tasoa elämässä ympärillämme.

Mutta voimme pyrkiä saavuttamaan tämän tietoisuuden tason. Ja meille hyväksyttävin tapa on seuraava: kun teemme henkisiä harjoituksia, nostamme tietoisuutemme korkeimmalle mahdolliselle tasolle, mitä tahansa toiminta, jota me suoritamme ja kaikki päätökset, joita teemme tulevat perustumaan korkeampaan tietoisuuden tasoon.  Ja tässä tapauksessa teemme vähemmän virheitä. Ja vastaavasti luomme vähemmän karmaa; ja tällä tavalla tietoisuudessamme tuomme itsemme lähemmäksi ja lähemmäksi jumala-ihmistä.

Tämä on yksi Mestarin antamista tärkeimmistä Opetuksista. Tutkimalla tätä Opetusta voimme ymmärtää, miksi Jumala loi ihmisen Hänen omaksi kuvakseen. Itse asiassa olemme tämän maailman luojia. Ja meidän kauttamme tämä maailma on olemassa siinä muodossa kuin se on nyt. Kuitenkin tulevaisuudessa tämä maailma tulee muuttumaan meidän tietoisuutemme avulla hienovaraisemmaksi, Jumalalliseksi maailmaksi. Siksi, me olemme tosiasiassa Jumalia tälle maailmalle.