Lyhyt Roseri Opettajan ja opetuksen roolista yhteisössä

      Kommentit pois päältä artikkelissa Lyhyt Roseri Opettajan ja opetuksen roolista yhteisössä


Lyhyt Roseri Opettajan ja opetuksen roolista yhteisössä

(koostettu  kirjasta Agni Jooga. Yhteisö)
AUM TAT SAT. AUM
Hälvennämme taikauskoa, tietämättömyyttä ja pelkoa.
Vahvistamme rohkeutta, tahtoa ja tietämystä.
Jokainen pyrkimys kohti valaistumista on tervetullut.
Jokainen ennakkoluuko, tietämättömyyden aiheuttama, aukaistaan.
Sinä, joka uurastat, et ole tietoisuudessasi hereillä yhteisön ja yhteistyön juurista?
Jos tämä liekki on jo valaissut aivosi, omaksu Meidän Vuortemme Opetuksien merkit.
Sinä, joka työskentelet, älä tule hämmentyneeksi tietyistä ilmauksista.
Jokainen rivi on suurimman yksinkertaisuuden mitta.
Tervehdys työntekijöille ja etsijöille!

AUM TAT SAT. AUM

1. Paljon voidaan antaa anteeksi hänelle, joka jopa pimeydessä on säilyttänyt Opettajan käsitteen. Opettaja nostaa hengen arvokkuutta. Me vertaamme Opettaja käsitettä pimeydessä olevaan lamppuun. Siksi Opettajaa saatetaan kutsua vastuullisuuden majakaksi. Opetuksien siteet ovat kuin pelastavat köydet vuoristossa. Opettaja paljastuu hengen syttymisen hetkessä. Siitä hetkestä lähtien Opettaja on erottamaton osa opetuslapsia. (60) [1]

AUM

2. Emme näe Opettajien ketjun loppua, ja tietoisuus, joka on Opettajan täyttämä, nostaa opetuslapsen saavutuksen kuin arvokkaan, kaiken läpäisemä tuoksu. Opetuslapsen side Opettajan kanssa muodostaa yhteyden suojaavaan linkin yhdistävässä ketjussa. Tässä suojeluksessa aavikotkin kukkivat. (60)

AUM

3. Meidän ehtomme työtovereillemme on täydellinen halu soveltaa elämässä meidän peruskäsityksiämme, ei teoriassa vaan käytännössä. Opettaja kantaa saavutusten sammumatonta liekkiä. Opetusta ei keskeytä väsymys eikä myöskään ahdinko. Opettajan sydän elää saavutuksilla. Hänellä ei ole pelkoa, ja ei edes sanat “Minä pelkään” kuulun  Hänen sanavarastoonsa. (65)

AUM

4. Jokaisessa kirjassa on oltava luku, joka koskee ärsytystä. On välttämätöntä karkottaa tämä peto talosta. Toivotan tervetulleeksi yksinkertaisuuden samoin kuin  päättäväisyyden. Pyydän sinua jättämään ivallisen ilkkumisen.  Jokaista tulisi auttaa pääsemään pois heikkouksistaan. Jokainen vulgariteetti tulisi katkaista jo heti alussa. Jokaisella on oltava lupa sanoa sanottavansa ja täytyy löytyä kärsivällisyyttä kuunnella. Tyhjä huhu on katkaistava, ja kullekin Opettajaa loukkaavalle sanalle on löydettävä vastineeksi  kymmenen sanaa. Todella, älä pidättäydy olemaan hiljaa nuolista, jotka ohjataan Opettajaan. Äiti ja Opettaja, nämä kaksi käsitettä on turvattava jokaisessa kirjassa. Suuruuden valoa ei tule päästää sammumaan. (78)

AUM

5. Anna jokaisen yhteisön odottaa Opettajaansa, sillä yhteisö ja Opettaja muodostavat yhden ja saman pylvään päät. Jopa päivittäisissä vähäpätöisyyksissä  on tarpeen muistaa talon perusta. Jälleen saavumme välttämättömyyteen muuttaa tietoisuuden laatua; sitten siirtyminen on helppoa. (91)

AUM

6. Myrkyllisen tietoisuuden on mahdotonta erottaa vapauden ja orjuuden hetket. Ihminen, joka on menettänyt arvelunsa siitä, missä on orjuus ja missä on vapaus, ei pysty ajattelemaan yhteisöä. Ihminen, joka vastustaa veljensä tietoisuutta, ei voi ajatella yhteisöä. Ihminen, joka vääristää opetusta, ei voi ajatella yhteisöä. Yhteisön perusta on ajattelun vapaudessa ja Opettajan kunnioituksessa. (98)

AUM

7. Opettajan hyväksyminen tarkoittaa että asettuu hänen linjaan työntelijöiden kanssa taistelemaan tulipaloa vastaan. Jos jokainen ryntää  sammuttamaan tulipaloa  ilman järjestystä,  kaivo tulee tallaantumaan ilman etua.

On parempi ymmärtää varovaisuus omassa tietoisuudessaan; tämä turvaa Opettajan käsitteen. Ehdottomasti opettaja, ehdottomasti tieto, maailmankehityksen evoluutio tulee palvelemaan polkuna kaukaisiin maailmoihin! (98) 

AUM

8. Miten on mahdollista tuntea itsensä suojatuksi eniten? Vain luomalla läheisin side Opettajan kanssa. Vain aktiivisessa yhteistyössä ja kunnioituksessa piilee paras mahdollisuus kulkea vaarallisten alueiden läpi. Side Opettajan kanssa on elävä tunkeutuminen tulevaisuuteen. (187)

AUM

9. Kunnioitus Opettajaan ja rakentava pyrkimys kaukaisiin maailmoihin on kuin sateenkaari, joka yhdistää valon ytimeen.

Opi ymmärtämään, kuinka ylevä on Opettajan käsite. Piirrä tämä viiva horisontista horisonttiin saapumisesta lähtöön. Tiedä, kuinka Valon Opetus on paljastettu sinulle, ja muista siteen hopeanhohtoista lankaa. Side Opettajan kanssa on kevyt kuin kotkan siipi, ja kotkan silmä katsoo eteenpäin. Mitä muuta voisit omistaa mieluummin, jos tietoisuutesi on avattu? Yhteisön rakentaminen voi auttaa ajatusten keräämisessä.  Vertailussa ei tietenkään ole esitetty aasien karavaania, vaan kotkien.

Opettajan käsi kutsuu koolle yhteisön kynnykselle. Ja vuorelta näemme, missä välttämättömyyden pyörä lentää. (187)

AUM

10. Ulkoinen opetus vaatii alistumisen ilmentämistä, mutta yhteisö on niin kyllästetty mahdollisuuksilla, että anoa Hierarkia tulee olemaan tietämyksen askel. Kukaan ei määrittele Hierarkiaa, mutta ne, jotka kuuntelevat ja ymmärtävät, tunnistavat tämän askeleen. Opettaja tulee olemaan luonnollinen johtaja.

Aasiassa Opettaja ilmenee laillisena käsitteenä. Buddhalaisuudessa jokainen tulevaisuuden Opettaja on erityisesti kunnioitettu. Tässä  kunnioituksen mahdollisuudessa on koko tulevaisuuden lupaus.

Ilmapiirin kyllästäminen tulee herättämään tulevan maailman ratkaisun.  (215)

AUM

AUM TAT SAT. AUM

[1] Kappaleen numero, joka on otettu kirjasta Agni Jooga, on merkitty suluissa kunkin kappaleen jälkeen.