Maaliskuun 24. päivä – Opettajan Päivä

      Kommentit pois päältä artikkelissa Maaliskuun 24. päivä – Opettajan Päivä


Maaliskuun 24. päivä – Opettajan Päivä

Sinun täytyy omistaa koko elämäsi palvelemaan Mestareita ei vain sanoin, mutta myös käytännössä. Koko elämälläsi.

Maaliskuun 24. on erityinen päivä.  Tämä on Kosmisen tason juhlapäivä, koska tämän päivän aikana tuhannet sydämet yhdistyvät mentaalisesti kunnioittamaan Suuria Opettajia, jotka ovat auttaneet Maan ihmiskuntaa sen miljoonia vuosia kestäneen evoluution aikana.

Tämä juhlapäivä tulee heti kevätpäivän tasauksen jälkeen, joka astrologisesti symbolisoi kevään alkua ja uusien energioiden tuloa Maahan.

Tällä päivällä on suuri arvo planeetan elämälle ja  vaikutus maailman tapahtumiin jatkossakin. Se on voimakas kaikkien Valon voimien yhdistyminen, yhteydessä maan sijaintiin astrologisesti. Maa vastaanottaa Kosmisen impulssin uuden energian sisäänvirtauksen muodossa, joka toimintana laajenee koko vuodelle. Ja me keräämme  kollektiivisesti  hyväksyen nämä aallot ja ohjaamme ne edelleen ilmenemään maan alueisiin.  Tämän virtauksen aallot koskettavat kaikkia Hierarkian askelmia, huipulta alas asti voimistaen sitä voimassa ja yhtenäisyydessä.  Ja missä tahansa on Valontuojia (Valonkantajia), he yhdistyvät tänä päivänä yhdistyneeeseen pyrkimykseen Valoon,  lisäten planetaarisen Valon verkostoja.  Suojeleva verkosto alkaa loistaa erityisellä voimalla. Uusien yrityksien impulssi tavoittaa jokaisen tietoisuuden, jotka ovat virittyneet keskittymiseen. On mahdollista jättää kaikki tavanomaiset huolet ja ajatukset näinä tunteina ja sydämessä keskittyä voimistamaan Korkeinta mitä meillä on.  Tällainen voima, joka syntyy tietoisuuksien yhdistymisestä, on tuhoutumaton ja voimakas vastavoima tuhoaville voimille. Kaaoksen ja tuhon voimat voidaan pysäyttää Valon ja luomakunnan yhteisellä ahjolla. Vanha maailma on tuomittu häviämään. Valo tulee voittamaan pimeyden.”
(Edges of Agni Yoga, March 24, 1968).

Muistelkaamme ensimmäistä kertaa kun tieto Opettajien Päivästä annettiin ihmiskunnalle Opetuksissa ”Living Ethics”.  Ei ole sattumaa, että ensimmäinen tämän Opetuksen muistio tehtiin vuonna 1920 tuona päivänä – 24. maaliskuuta. 

Erityisellä ilolla ja kiitollisuudella sieluissamme muistamme tänään meidän Ylösnousseita Mestareita, jotka tulivat Maahan sellaisilla nimillä kuten Kristus, Äiti Maria, Krishna, Buddha, Moses, Kungfutse, Lao Tsu, Plato, Padmasambhava, Kuthumi, El Morya, Sarov´in Seraphim  ja monia muita, jotka suurilla ponnistuksilla usein yrittivät puhdistaa Totuuden ja tuoda maailmaan Jumalallisen Valon, nostaen ihmisten tietoisuutta. 

Ihmiset, jotka ovat lukenneet Viisauden Mestarien Viestejä muutamia vuosia, yrittäen seurata Opetuksia jokapäiväisessä elämässään ja “tehden Jumalan tekoja Maassa”, Tatyana Mickushina, Mestarien mukaan, kutsuvat heitä ei “oppilaiksi” mutta “pyrkijöiksi”,  siten korostaen erityistä oppilassuhteen käsityksen merkitystä.  Tullakseen tosi oppilaaksi, sinun täytyy työskennellä kovasti. Kuitenkin Itämainen Viisaus sanoo, josta meitä muistutti Lord Maitreya Viestissään,  “kun oppilas on valmis, opettaja ilmaantuu”.(2)

Viisauden Mestarien monet Viestit on omistettu opettaja ja oppilas suhteelle, tai Guru- chela suhteelle.

Niitä käsiteltiin 19th Sutra of the Ancient Teaching, Moskovassa pidetyssä seminaarissa toukokuussa 2013,

Tatyana Nicholaevna kommentoi tätä opetusta:

Guru-Chela-suhde

”Viisauden Mestarien antaman opetuksen erityinen osa koskettaa  Guru-Chelan suhdetta. Ja koska tällä alueella on niin paljon erilaisia vääristymiä, yritän omilla sanoillani sanoa, viittaamatta Saneluihin, miten ymmärrän Guru-Chelan suhdetta.

GU-RU: Gu tarkoittaa pimeyttä, Ru tarkoittaa valoa. Guru on siis se, joka johtaa pimeydestä valoon. Ja on monia ihmisiä, jotka käyttävät muiden ihmisten tietämättömyyttä hyväkseen ja aloittavat pelaamisen Guru-Chela  -suhteella. Itse asiassa Guru-Chela -suhteet tapahtuvat useilla tasoilla.

Fyysisessä tasossa on opettaja. Laki toimii: kun opiskelija on valmis, opettaja ilmestyy. Toisin sanoen kahden yksilön värähtelyt tulevat lähellä toisiaan, ja he löytävät toisensa automaattisesti.

Todellinen Guru-Chelan suhde on korkeimman tyyppinen ihmissuhde, mikä voi olla ihmisten välillä Maapallolla. Siten todelliset Guru-Chela suhteet ovat yhtä harvinaisia kuin todelliset Sanansaattajat. Voidaan antaa esimerkki vertauksella: lukko ja avain. Kuinka monta avainta voi olla linnalle? Yksi, kaksi, kolme. Mutta ei voi olla sataa, eikä voi olla tuhatta. Ei ole mitään järkeä tehdä tuhansia avaimia linnaan – miksi sitten se lukitaan? Siksi todelliset Guru-Chela suhteet tässä maailmassa ovat erittäin harvinaisia. Ja suurin osa ihmisistä, jotka uskovat olevansa jonkinlaisessa  Guru-Chela -suhteessa, todennäköisesti harhaanjohtavat itseään ja muita.

On olemassa erilaisia opetuksia. Jos käännymme saman Vajrayanan puoleen  – “Timantti Vaunujen Polkuun”, niin paljon riippuu siinä Opettajasta, koska henkilö, joka on käynyt itse läpi tämän ”Timantti Vaunujen polun”, hän voi johtaa muita hänen takanaan. Siksi on erittäin tärkeää löytää Opettaja ja yhdessä hänen kanssaan voittaa tämä Polun vaarallinen osa.

Todellisissa Guru-Chela-suhteissa, opiskelijan pyyntöä vaaditaan tulla hyväksyttäväksi opetuslapsena. Gurun on suostuttava ottamaan tämä henkilö opetuslapsekseen. Nämä ovat kaksi täysin identtistä prosessia. Yksi pyytää ja toinen hyväksyy. Jos toinen ei kysy, tai toinen ei hyväksy, niin tämä on väärin, ja yhteys on rikki.

Mutta on olemassa toinen, välivaihe, jossa henkilö ei jostain syystä ole vielä valmis oppipojaksi. Hän ei ole valmis, koska hänen tietoisuutensa ei ole valmis. Mutta hän pyrkii. Sitten Jumala auttaa häntä tällä polulla. Jos joku kokee rakkautta johonkin hengelliseen Mestariin, ja hän tuntee olevansa omistettu tälle hengelliselle Mestarille, ja hän pyrkii menemään samaan hengelliseen suuntaan kuin henkinen Mestari, ja hän tekee niin vilpittömästi, silloin yksinkertaisesti kokemalla näitä tietoisuuden tiloja, hän vastaanottaa automaattisesti aurassaan kaikki opettajansa saavutukset. Se yksinkertaisesti tapahtuu automaattisesti.

Ja todellinen Opettaja on kiinnostunut, että hänen oppilaansa ohittavat hänet, tulevat paremmiksi kehityksessään. Ja sitten se osoittaa, kuinka totuudenmukainen suhde on.

Olemme nyt tarkastelleet suhdetta fyysisellä tasolla. On myös opettajan läsnäolon ymmärtämistä hienovaraisella tasolla. Monet ihmiset pyrkivät ottamaan yhteyttä hienovaraiseen tasoon. Monet uskovat, että heillä on tällainen yhteys. Mutta on monia sudenkuoppia ja erilaisia epäkohtia. En esimerkiksi voinut vastaanottaa Opettajaa hienovaraisella tasolla ilman välittäjää – henkilöä, joka oli fyysisessä ruumiissa ja jota pidin Opettajanani. Hänellä oli tämä yhteys ja minä automaattisesti sain siitä kiinni. ”Minä vain” sain sen auraani ja sain tämän yhteyden. Ja nämä ovat hyvin hienovaraisia prosesseja. Mutta kaikki ihmiset eivät saa kiinni näistä prosesseista.

Nykyään monet ihmiset ajattelevat, että heillä on yhteys. Yhteydet hienoon maailmaan esiintyvät eri tasoilla. On ihmisiä, jotka kommunikoivat astraalitason kanssa ja kuulevat Ylösnousseiden Mestarien astraali-harha  olentoja tai jopa kuolleita ihmisiä. Nämä yhteydet ovat erittäin vaarallisia sielun kehitykselle ja voivat aiheuttaa suurta haittaa henkilölle, jolla on tämän kaltainen yhteys.

Yhteydet Valon Korkeampiin eteerisiin oktaaveihin ovat hyvin harvinaisia. Nämä yhteydet toteutetaan pääsääntöisesti Jumalallisesta maailmasta johtuvan valtavan poikkeuksen vuoksi. Siksi suosittelisin olla etsimättä yhteyksiä hienovaraisen maailman kanssa. Jos sinun on tarkoitus saada tällainen Jumalan antama kontakti, saat sen automaattisesti, huolimatta siitä mitä haluat. Kuitenkin, kun sinulla on halu saada opettaja hienovaraisella tasolla, juuri itse tämä halu voi palvella sinua huonosti. Voit jopa saada asukkaan auraasi, joka sanelee sinulle, mitä tehdä.

Siksi on aloitettava tosiasioista, joka ovat melko yksinkertaisia. Huono musiikki – älä kuuntele sitä. Huonot elokuvat – älä katso niitä. Huonot kuvat – poista ne. Se on yksinkertaista. Alkoholi on suljettava pois. Nikotiini on suljettava pois. Lihaa myös tulisi välttää. Näin tämä on helppoa. Ja kun henkilö puhdistaa alemmat kehonsa, tämä yhteys tapahtuu luonnollisesti, hyvin luonnollisesti. Pyhä Äiti Maria sanoo meille: ”Sinun pitäisi jatkuvasti mietiskellä minua, lähetä minulle rakkautesi, suutele kuvaani. Pidä tämä sisäinen yhteys minun kanssani. ”Ja niin se on yksinkertaista, se tapahtuu luonnollisesti.

Guru-Chela  -suhteen seuraava taso on yhteys Korkeampaan Itseenne. Eli meidän todellinen Guru on meidän Korkeampi Itsemme. Ja kun saamme tämän yhteyden, tiedämme välittömästi, mitä tehdä elämässä. Esitän esimerkiksi kysymyksiä, ja Ylösnousseet Mestarit eivät aina vastaa. Miksi? Koska kun kysyn Heiltä, mitä tehdä, ja He kertovat minulle, mitä tehdä, missä valitsee valinnan karma ja kenelle? Onko se hyvä vai ei – sillä ei ole väliä, se on samaa. Kenelle? Ylösnousseille  Mestareille. Mutta ne ovat Ylösnousseessa tietoisuuden tilassa. He eivät voi luoda karmaa, joko hyvää tai huonoa meidän maailmassa. Siksi he eivät koskaan kerro minulle mitä tehdä. He voivat antaa ymmärrystä Korkeamman Itseni kautta. Oma Korkeampi Itseni kertoo aina minulle, mitä tehdä kaikissa tilanteissa, koska se on minä. Ja Se on aina minun puolellani.

On toinen esimerkki, jonka haluan antaa teille, koska elämässäni olen tavannut ihmisiä, jotka jatkuvasti olivat yhteydessä opettajaansa. He keskustelivat jatkuvasti opettajan kanssa, ja he halusivat minun puhuvan aina kaiken aikaa opettajalle. Ja en vain voinut ymmärtää sitä. He kertovat minulle: “Joten oletettavasti haluat puhua opettajan kanssa koko ajan?” Sanon: “Olen jo kommunikoinut.” “Ei,” he sanovat: “Sinun täytyy viestiä koko ajan.”  Minä sanon; “No, miten se olisi koko ajan? Kysynkö mitä sukkia aamulla laitan jalkaani? ”” Kyllä ”, he sanovat (nauraa). “Hänen täytyy kertoa teille koko ajan, mitä tehdä.” Ja sitten käännyin Mestareiden puoleen ja kysyin: “Miten tämä voi olla? Ehkä se on jotain, jota en ymmärrä. Ehkä minun tietoisuuteni ei salli minun ymmärtää? ”Ja he kertoivat minulle, että jos joku tekee jatkuvasti kaikki päätökset sinulle, kertoo kaiken tekemisen mitä pitää tehdä, sitten itse asiassa tämä joku on sinä. Mutta tässä tapauksessa missä  sinä olet? Sinä itse asiassa  annoit sielusi jollekin. Haluille.

Ja nämä ihmiset kysyivät minulta: ”Mitä sinä haluat? Mitä haluat? “ Mitä tahansa halujani  – ja silloin olisin koukussa. Ja sen jälkeen en olisi  enää minä, mutta tämä ”opettaja” toimisi minun kauttani.

Ymmärrättekö kuinka monta hienovaraista elementtiä on olemassa? Siksi ne ihmiset, jotka opettavat joillekin tiettyjä harjoituksia vastuuttomasti, yhdistävät ne jossain määrin, luovat suuren määrän karmaa. Nämä ovat erittäin vakavia prosesseja, hyvin hienovaraisia prosesseja.

Koulutus ei oikeastaan tapahdu seminaareissa. Esimerkiksi kerron teille jotain nyt, en opeta teitä. Kerron vain joitakin opetuksia, mutta tämä ei ole koulutusta. Tämä Opetus on kirjoitettu täällä, se on kirjoitettu Koraaniin, se on kirjoitettu Raamattuun, se on kirjoitettu erilaisissa kirjoissa. Kysymys ei ole siitä, tiedätkö tämän Opetuksen vai etkö tiedä sitä, vai annatko sen vai ei. Kysymys on siitä, miten sitä seurataan. Ja sitten on vain paljon kysymyksiä: miten seurata tätä Opetusta? On olemassa  tällainen vertaus. Yksi opiskelija tuli kouluun opiskelemaan opettajan kanssa. Hän oli kuuluisa miekkailun mestari. Ja tämä opiskelija asettui opettajan taloon, jossa kaikki odottivat opettajaa opettamaan tätä oppilasta. Vuosi toisensa jälkeen, ja opiskelija pesi astiat, puhdisti talon, mutta ei mitään opetusta tapahtunut. Muutama vuosi myöhemmin opettaja alkoi tehdä seuraavaa: kaikkein epäasianmukaisimmalla hetkellä, kun opiskelija pesi astioita, hän lähestyi häntä ja hyökkäsi häntä päin miekkafolioilla. Joten opiskelija joutui puolustamaan itseään koko ajan (nauraa). Ja niin tapahtui koko ajan: kaikkein sopimattomimmalla hetkellä, kun hän pestä astioita tai pesi lattiaa, opettaja lähestyi ja pisti häntä foliolla. Ja loppujen lopuksi tämä opiskelija oli niin päättäväinen, että hän väisti iskut ja hänestä tuli miekkailun mestari.

Haluan sanoa, että kaikki koulutus tapahtuu tavallisessa elämässä. Se ei tapahdu kirjojen tai seminaarien kautta. Vain tavallisessa elämässä. Tässä on se salaisuus. ”

Opetuslapsen ominaisuudet.

Mitkä ovat opetuslapsen ominaisuudet, joita meidän täytyy ilmentää jokapäiväisessä elämässä, erityisesti suhteessa Opettajiin? Tässä ovat otteita Viesteistä kirjasta The Sutras of the Ancient Teaching”[4].

Pyrkimys, jatkuvuus ja omistautuminen – nämä ovat opetuslapsillemme tarpeellisia ominaisuuksia.
[…] Ylläpidä herkkyyttäsi ja keskittymistäsi päivän aikana.
Rakas El Morya, 14. toukokuuta 2005 

… ominaisuus, jota teidän täytyy kehittää itsessänne on kiitollisuuden tunne Opetuksista, joita teille  on annettu, kiitollisuus Taivaita, Luojaan ja Ylösnousseita Mestareita ja meidän Lähettilästämme kohtaan. […]
Ilman kiitollisuutta et voi edistyä Polullasi.
– Lord Maitreya, 10. huhtikuuta 2006

… Henkilökohtainen edistymisesi on mahdollista vain, kun otat tiettyjä velvoitteita Ylösnousseiden  Mestarien edessä  ja hyväksyt maailmankaikkeudessa voimassa olevat Lait.

On olemassa laki, joka ei ole hyvin tunnettu planeetalla, mutta tämä Laki on väistämätön aivan kuten Karman laki. Tämän Lain mukaan Polun tietyn osan ohittamisen jälkeen, sinun etenemisesi henkisellä Polulla edellyttää vapaaehtoista alistumista Korkeammalle Laille, joka vallitsee tässä universumissa ja askelten ottamista kohti Hierarkiaa.  

Niin pian  kun seisot Hierarkian askelmilla, kaikki Ylösnousseet Mestarit antavat sinulle huolenpitoaan ja apuaan. Ainoa asia, jota sinulta vaaditaan, on sinun kuuliaisuutesi Laille,  nöyryys, tottelevaisuus ja opetuslapsen kurinalaisuus.
– Lord Maitreya, 11. huhtikuuta 2006

Kaikki mitä tarvitse on olla inspiroitunut rakkaudesta koko elämään kohtaan, mitä tahansa elämän ilmennystä kohtaan ja tuntea Ykseytesi elämän jokaisen osan kanssa.
Sinun Ykseytesi ei ole jotain ulkoista, mitä sinun tulisi saavuttaa. Ykseytenne on sinun sisäinen tila.
– Gautama Buddha, 26. huhtikuuta 2006

Yritä pitää tietoisuutesi jatkuvasti virittyneenä Hierarkian Säteeseen.
– Lord Maitreya, 29. huhtikuuta 2006

Hierarkian ja Mestarien kunnioitus on erittäin tärkeä ominaislaatu Polulla. Tämä johtuu siitä, että ilman kunnioitusta Mestaria kohtaan  et voi edetä Polulla.
– Rakastettu Serapis Bey, 14. heinäkuuta 2006

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, että on olemassa koko Kosmisten olentojen Hierarkia. Olet tämän Hierarkian aloittelija tasolla. Hierarkian ja sen perustan kunnioittaminen on sinun ensisijainen velvollisuutesi. Silloin kehittyvät sellaiset ominaisuudet kuten  nöyryys, kurinalaisuus ja omistautuminen. Ilman näitä ominaisuuksia et voi edetä Polulla. Jotta voisit hankkia nämä ominaisuudet, sinun on luovuttava leijonan osasta egostasi, joka vallitsee sinussa evoluutiokehityksesi nykyisessä vaiheessa.
– Lord Maitreya, 26. kesäkuuta 2008

Jotta voisit hallita itsesi, tarvitset sisäistä kurinalaisuutta sekä kykyä alistaa omat etusi Mestarien, Yhteisen Vaurauden ja Hyvän intresseihin.
Mestari Hilarion, 22. joulukuuta 2008

Tarvitset nöyryyttä Korkeamman Lain edessä; tarvitset pyrkimystä, kuuliaisuutta, kärsivällisyyttä ja suvaitsevaisuutta.
Nämä ovat pää ominaisuudet.
Tarvitset myös oikean vektorin, joka antaa oikean suunnan polulla edistymiselle. Mutta oikeaa vektoria pidetään haluna auttaa kaikkia tässä Universumissa olevia eläviä olentoja.
– Padma Sambhava, 8. heinäkuuta 2009

Materiaalin valmistivat Elena Iliyna ja Olga Ivanova.

[1]The Hidden Tower of Chung in Shambhala – The Retreats of the High Teachers.
[2] Lord Maitreya, April 19, 2006.
[3] Tatyana N. Mickushina, The Sutras of the Ancient Teaching, 2013. – 168 p.
[4] Tatyana N. Mickushina, The Sutras of the Ancient Teaching, 2013.

http://sirius-eng.net/