Opetus Onnellisuudesta

      Kommentit pois päältä artikkelissa Opetus Onnellisuudesta


Opetus Onnellisuudesta

Gautama Buddha, 10. heinäkuuta, 2006

MINÄ OLEN Gautama Buddha, olen tullut jälleen. Kuten yleensä, olen tullut antamaan opastustani ja antamaan tämän Viestin maailmalle, jota maailma nyt tarvitsee.

Tänään haluaisin kiinnittää huomionne elämänne olosuhteisiin, jotka ovat olemassa ja jotka eivät salli teidän hankkia sisäistä tasapainoa, rauhaa, harmoniaa ja onnellisuutta.

Tällä en tarkalleen tarkoita sitä onnellisuutta, jota ihmiset tarkoittavat eläessään tavallista elämäänsä. Ymmärrykseni onnellisuudesta eroaa teidän onnellisuuden ymmärryksestänne. Tiedättekö miksi? Tämä johtuu siitä, että käsitätte onnellisuuden yhden elämänne suhteen, jota parhaillaan elätte nyt. Minä puhun onnellisuudesta ei ainoastaan nykyisen elämänne kannalta, mutta myös kaikkien inkarnaatioittenne kannalta, ja kaikkien elävien olentojen kannalta, jotka ovat parasta aikaa inkarnoituneina Maassa tai odottavat heidän tulevaa inkarnaatiotaan.

Siksi meillä on erilainen käsitys onnellisuudesta. Mutta pystymme lähentämään näkemyksiämme onnellisuudesta lähemmäksi, jos annatte itsenne ylittää ne näkemyksenne rajat todellisuudesta ympärillänne. Laajentakaa havaintoanne maailmanne leveysasteista hieman. Menkää niiden rajoitusten tuolle puolen, jotka ympäröivat teitä elämässä, päivittäisissä asioissa ja rutiineissa, koska enemmäin tai myöhemmin, se minkä sallitte tietoisuuteenne manifestoituu elämäänne. Jos olette aina keskittyneitä päivittäisiin ongelmiinne, silloin ette saa mitään muuta kuin lisää näitä ongelmia tulevaisuudessa. 

Onnellisuus on vain mielentila. Jopa silloin, kun ulkoiselle mielellesi näyttää siltä, että elämäsi ongelmilla ja huolenaiheilla ei ole loppua, jos onnistut nostamaan tietoisuuttasi hieman korkeammalle, huomaat, että itse asiassa olet onnellisin olento tässä Maailmankaikkeudessa .

Vaikuttaa siltä, että lasken leikkiä kanssasi. Kuitenkin,  ylösnousseen olennon näkemyksestä katsoen kadehdin teitä, jotka olette nyt inkarnoituneet. Uskokaa minua; kaikki on tietoisuudessanne ja tavassa, jolla havaitsette kaikkea, mitä tapahtuu ympärillänne. Suurimman osan ongelmistanne, 99 prosenttia ongelmista, luotte itse yksinkertaisesti siksi, ettette voi vapauttaa tietoisuuttanne ja antaa sen mennä ympärillänne olevan todellisuuden rajojen tuollepuolen. Onnellisuus on vain mielentila. Itse asiassa Opetus, jonka me annamme, on Opetus, joka tuo teille onnellisuuden.

Tietoisuutenne oppii havaitsemaan kaikkea ympärillänne olevaa toisen, Korkeamman todellisuuden kannalta. Hankitte tietoa Karman Laista. Tämän tiedon ja taitojenne avulla voitte hallita elämäänne. Teidän on ymmärrettävä, että te itse erotatte itsenne onnellisuuden tilasta. Toisin sanoen, ette anna itsenne olla onnellinen.

Löytäkäämme esimerkki kuvaamaan tätä tilannetta. Olet esimerkiksi huolissasi naapureistasi tai joistain muista ihmisistä, joilla on enemmän omaisuutta kuin sinulla. Sinusta tulee kateellinen ja toivot pahaa niille ihmisille, ja tällä tavoin tulet yhä onnettomammaksi. Olet kirjaimellisesti sulkeutunut, eikä tietoisuutesi voi mennä kateuden ja vihan verkojen läpi.

Katsotaan nyt, kuinka viisas ihminen käyttäytyy. Hän voi tuntea iloa, kun muut ihmiset ovat onnellisia. Hän voi olla onnellinen myös sen suhteen, että toinen henkilö voi ostaa jotain tai tehdä jotain, vaikka hän ei voi. Tämä ihminen hankkii sydämessään ansioita, jotka antavat hänelle mahdollisuuden nostaa tietoisuutensa tavallisuuden yli ja tuntea iloa ja onnellisuutta tietoisuudessaan.

Kun opit tuntemaan iloa muiden ihmisten saavutuksista, tällä tavoin tulet löytämään itsellesi mahdollisuuden menestykseen. Vaikka tämän inkarnaation karmasi mukaan sinulla ei sallittaisi omistaa paljon tai elää mukavasti, tällä tavoin luot suotuisammat olosuhteet seuraavalle inkarnaatiolle, ja seuraava elämäsi on menestyksellisempi ja täynnä asioita, joita ihmiset pitävät onnellisuuden ilmenemismuotoina. Kuitenkin, jos jatkat positiivisen ajattelusi kehittämistä, pystyt ymmärtämään, ettei ole onnellisuuden merkkejä, jotka olisivat hyväksyttäviä yhteiskunnassasi, jotka voisivat tuoda todellista onnea. Todellinen onnellisuus käsittää kykysi uhrata itsesi muiden elävien olentojen hyvinvoinnin hyväksi. Sinä uhraat itsesi, ja ihmisten kannalta, jotka elävät nyt maan päällä, olet epäonnistunut; kuitenkin tilasi tuntuu hiljaiselta sisäiseltä onnellisuudelta ja autuudelta. Ja et koskaan vaihtaisi tätä omaa tilaasi maailman rikkauksiin.

Oh, tämä tila, josta kerron teille on saavutettavissa vain korkeimman tason vihityille. Monet teistä, jotka luette näitä rivejä, saattatte ajatella, että se, mistä puhun nyt, ei ole teille, koska olette keskittyneet liian paljon inhimillisiin ongelmiinne. Tämä ei ole kuitenkaan salaisuus, tämä kuvaamaani tila tulee olemaan kaikkien teidän käytettävissänne tietyssä kehitysvaiheessa. Tämä on Buddhan mielentila. Ja myöhemmin teistä kaikista tulee Buddhia. Tämä on ihmisen kehityksen seuraava vaihe. 

Riippumatta siitä, kuinka yritätte lykätä tätä vaihetta, se tulee joka tapauksessa, koska tuhannet olennot, jotka ovat jo saavuttaneet Buddhan tietoisuuden tason, seisovat jonossa tullakseen inkarnaatioon maailmaanne ja antamaan tälle maailmalle heidän apunsa ottamalla maailman synnit itseensä ja kärsimällä ihmiskunnan puolesta. Siten he vapauttavat ihmiskunnan karman ja antavat ihmiskunnalle yhden mahdollisuuden toisensa jälkeen, jotta se voi palata evoluution kehityspolulle sen sijaan, että se tuhoutuisi toisen tuhoisan luonnonmullistuksen kautta.

Olen iloinen voidessani antaa teille tämän Opetuksen tänään, koska monet teistä eivät ole onnellisia, pelkästään siksi, että teiltä puuttuu Totuuden tieto. Tietämättömyys on yleinen ihmiskunnan sairaus. Tietämättömyys peittää teitä unenkaltaiseen sumuun ja sammuttaa järkenne kipinän, jonka saitte Viisauden Mestareilta kauan sitten, ja tämä kipinä on piilossa sisällänne toistaiseksi. Mutta hetki tulee, jolloin kipinänne alkaa palaa, ja liekki, joka syttyy olemukseenne, pystyy valaisemaan polun monille kadonneille sieluille. Teidät poltetaan, mutta valaisette polun muille. Siksi sohtua tai kynttilää pidetään valaistumisen symboleina.

Omistautuminen ja palvelu ovat niitä ominaisuuksia, jotka teidän on haluttava kehittää itsessänne heti, kun alatte tulla ulos tietämättömyyden sumusta. Onnellisuutenne riippuu suoraan siitä, kuinka onnistuneesti pystytte selviytymään tietämättömyydestä ja laiskuudesta, joka on synnynnäinen suurimmalle osalle ihmiskuntaa tässä vaiheessa.

Sanon hyvästi sinulle. On surullista, etten voi jakaa onnellisuuden tilaani suuremmalle määrälle yksilöille, jotka ovat nyt inkarnoituneet Maan päälle.

MINÄ OLEN Gautama, toivoen sinulle valaistumista ja onnea.

© Lähettiläs Tatyana Mickushina