Osa 5. Eteenpäin unelmaa kohti! (Kirja Matka Tulevaisuuteen)

      Kommentit pois päältä artikkelissa Osa 5. Eteenpäin unelmaa kohti! (Kirja Matka Tulevaisuuteen)


OSA 5. ETEENPÄIN UNELMAA KOHTI! (KIRJA MATKA TULEVAISUUTEEN)

Lähdetään pois arjen kiireistä. Sammutetaan puhelin, laitetaan hyvä musiikki soimaan, istutaan mukavaan asentoon, suljetaan silmät ja kuvitellaan toivottu tulevaisuus.

Sisäisten silmiemme eteen syntyy fantastinen kuva, jossa on tyylikkäitä rakennuksia, lentäviä koneita, hoidettuja puistoja ja puutarhoja. Lisäämme ihmisiä, jotka kävelevät puistossa lastensa kanssa. Kaikki ovat hymyileviä ja ystävällisiä, ja heillä on mukavat, kirkkaat vaatteet. Siisteyttä, järjestystä, rauhaa ja hiljaisuutta on kaikkialla.

Ja ehkä näemme puhtaita meriä ja valtameriä. Ja valkoinen purjelaiva, jossa on tuulen täyttämät purjeet ja joka voi purjehtia sekä vedessä että ilmassa. Tässä ryhmä tutkijoita tutkii vedenalaista maailmaa koululaistensa kanssa. Lapset ovat vuorovaikutuksessa delfiinien kanssa ja ymmärtävät paremmin niiden kieltä.

Ja tässä on tulevaisuuden koulu ilman tavallisia pulpetteja. Siellä on tilavia, valoisia luokkahuoneita, joissa on pyöreät pöydät ja hologrammitaulut, sekä monia laboratorioita. Opettajat ovat arvostettuja henkilöitä: filosofeja, kirjailijoita, taiteilijoita, tiedemiehiä. Jokaisella opiskelijalla on mentori, joka laatii hänelle yksilöllisen opinto-ohjelman hänen tavoitteidensa ja kykyjensä mukaan. Ohjelmaan sisältyy paljon harjoittelua.

Tämä viidesluokkalainen nauttii kasvitieteestä ja työskentelee opettajansa kanssa kasvien valinnassa. Ja tämä kymmenesluokkalainen on mukana kehittämässä lääkinnällistä laitetta vaurioituneen kudoksen korjaamiseksi.

Kuinka kauniita unelmia!

”…Älä estä tietoisuuttasi, salli itsellesi korkeimmat kuvitelmat, ja ne toteutuvat varmasti. Pysykää lapsina, unelmoikaa ja fantasioikaa älkääkä antako itsenne muuttua aikuisiksi, jotka elävät maapallolla” (Beloved Alpha, 16. huhtikuuta 2006).

”Korkeimmat fantasiat…” Jatketaan unelmointia! Entä jos pyrkisimme kattamaan kaikki valtion elämän osa-alueet? Mikä on suurin arvo tulevaisuuden ihmisille?

Korkein arvo on koko maailmankaikkeuden perustana olevan älykkään lain noudattaminen. Voisimme kutsua sitä korkeimmaksi laiksi, luonnonlaiksi, jumalalliseksi laiksi, korkeimman mielen laiksi…

Uskonnollinen dogma katoaa unholaan. Todellinen usko asuu ihmisten sydämissä. Todellinen usko perustuu rakkauteen Jumalaa, lähimmäistä, luontoa, planeettaa ja kaikkia eläviä olentoja kohtaan.

Millaisia ominaisuuksia tulevaisuuden ihmisellä on?

Uudella ihmisellä on väkivallattomuutta, armoa, myötätuntoa, suvaitsevaisuutta, arvokkuutta, kunniaa ja urheutta. Tällainen henkilö on aina valmis auttamaan ihmisiä ja maata.

Luetteloa voidaan täydentää. Kuvitellaan, että tällaisia ihmisiä on yhä enemmän.

Mistä voimme unelmoida valtiollisessa järjestelmässä?

Valta olisi kunniallinen velvollisuus. Hallitsijat ja virkamiehet ovat ihmisiä, joilla on korkeimmat inhimilliset hyveet. Heidän tunnuslauseensa olisi yhtenäisyys ja ihmisten palveleminen. Olisi hyvä perustaa erityisiä oppilaitoksia, joissa koulutettaisiin tällaisia erinomaisia hallintovirkamiehiä. Siellä opetettaisiin ja koulutettaisiin yhteiskunnan moraalisimpia ja tunnollisimpia jäseniä.

Tulee maailma ilman sotia. Aluksi sotilasvoimia käytetään yksinomaan valtioiden rajojen turvaamiseen. Silloin väkivallattomuuden periaate toteutuu kaikissa kansainvälisissä suhteissa. Armeijoita ei enää tarvita. Asevarustelukilpailu lopetetaan, sotilasvarastot poistetaan ja sotatarvikkeet muunnetaan rauhanomaisiin tarkoituksiin.

Syntyy täysin erilainen lähestymistapa työhön. Työstä tulee luovan täyttymyksen väline. Synnytys on ilo. Hyödyttää kaikkia yhteiskunnan jäseniä.

Koulutuksesta tulee keino vapauttaa yksilön potentiaali. Jokainen saa mahdollisimman monipuolisen yleisen humanistisen koulutuksen. Ja tietenkin se on maksuton. Uudet lähestymistavat herättävät kiinnostusta oppimiseen. Jokaisella lapsella on käsitys maailmankaikkeuden korkeimmasta laista. Kaikkien ohjelmien tavoitteena on jokaisen ihmisen täydellistyminen jumalallista itsensä toteuttamista varten. Erityistä huomiota kiinnitetään moraaliin.

Henkilö, joka on sopusoinnussa Korkeimman lain kanssa, ei tarvitse suurta määrää inhimillisiä lakeja.

Monet siviililait kumotaan. Tästä huolimatta rikollisuus on käytännössä olematonta. Vankilat tyhjenevät päivä päivältä. Valtavat rahamäärät vapautuvat ja ohjataan uudelleen koulutukseen ja kasvatukseen. Asianmukaisen koulutuksen avulla sosiaalinen ja omaisuuserot katoavat.

Lääkkeitä ei enää käytetä rahallisen hyödyn saamiseksi, vaan ne ovat maksuttomia. Lääkäreiden tavoitteena on jokaisen ihmisen terveys. Terveellinen elämäntapa, luomuruoka ja luonnossa eläminen tulevat olemaan osa elämää.

 Kaikella tieteellisellä kehityksellä pyritään parantamaan ihmiselämää ja ylläpitämään terveyttä.

Kaikki taiteen muodot tekevät ihmisistä parempia.

Tiedotusvälineet valistavat.

Perhe nähdään miehen ja naisen välisenä liittona, jonka tarkoituksena on synnyttää ja kasvattaa lapsia ja tukea yhteiskuntaa. Joka kolmannessa perheessä on viisi tai enemmän lapsia. Jokaiselle nuorelle perheelle annetaan erillinen, viihtyisä koti uudentyyppisestä ympäristöystävällisestä asuinalueesta julkisin kustannuksin.

Vanhukset saavat erityistä huolenpitoa. Heillä on rajoittamaton tili valtion pankissa. He voivat käyttää rahansa ruokaan, majoitukseen, sairaanhoitoon ja hengellisiin tarpeisiin, esimerkiksi pyhiinvaellusmatkoihin eri puolilla maailmaa.

Jokainen maa on rikas. Muut maat tukevat välittömästi niitä maita, joilla on vaikeuksia. Rajat ovat ehdollisia, ja ne ovat olemassa vain siksi, että hallitsija voi suunnata ponnistelunsa elämän parantamiseksi alueella, josta hän on vastuussa.

Kultainen aikakausi on saapunut planeetalle! Ja me itse olemme luoneet tämän tulevaisuuden, aluksi unissa, sillä kaikki alkaa ajatuksesta, jonka lento on korkea ja rajaton.

Ja sitten vähitellen alamme lähestyä valoisaa tulevaisuuttamme konkreettisin teoin. Ja tulevasta kultaisesta ajasta tulee totta.

Eteenpäin unelmaa kohti!

 Elena Ilina

 Tämän artikkelin laatimisessa käytettiin seuraavia lähteitä:

Korkean moraalin oppi // Moraali – uuden ajan ideologia. – Moraalin puolesta!”, 2015.

Mikushina T.N. Venäjän kansallinen aate. Konsepti. – URL: https://sirius-ru.net/books/rus-nazional-ideia/rus-nazional-ideia.htm.

Mikushina T.N. Tulevaisuuden tarina. – URL: https://sirius-ru.net/skas-o-budutschem.htm.