Pyhän Äiti Marian Ihmeet – artikkeli

      Kommentit pois päältä artikkelissa Pyhän Äiti Marian Ihmeet – artikkeliÄiti Marian ihmeet 

“Maan päällä tapahtuu monia ihmeitä,
mutta jos et usko näihin ihmeisiin..,
silloin näitä ihmeitä ei ole olemassa sinulle.”
    Lainaus, Viisauden kirja, Tatyana Mickushina

– Uskotko sinä ihmeisiin?
– Mihin niistä?
– Jokaiseen.
– Minä uskon!

Jatkokeskustelussa tulemme siihen tulokseen, että ihmeitä on kahdenlaisia. Yksi ihme tapahtuu yhtäkkiä, mikä aiheuttaa iloa ja ihailua, jonka aiheuttaa tuntemattoman kosketus. Toinen on huomaamaton, kun yhtäkkiä tajuat, että se on jo tapahtunut (toiveen toteutuminen; hengellisen opetuksen löytäminen, hämmästyttävän ihmisen, ainutlaatuisen kirjan löytäminen) – ja se muutti elämäsi dramaattisesti.

Joku tulee sanomaan firenzeläisen sanoin, joka on hahmo Concordia Antarovan romaanissa “Two Lives”  että “ihmeitä ei ole olemassa, on vain yksi tai toinen tiedon aste”. Ja hän on oikeassa. Tämä toteamus ei kuitenkaan muuta innostunutta suhtautumistamme ihmeeseen.
Ihmeen kokeminen nostaa meidät korkeaan ilon ilmapiiriin kosketuksessamme Jumalalliseen maailmaan; se herättää välittömän luottamuksen siihen, että KAIKKI on mahdollista!
Ihme on Jumalallisen todellisuuden ilmentymä käytännöllisessä ja tavallisessa maallisessa maailmassamme! Siksi sielumme on niin nälkäinen ja pyytää ihmettä! Ja… saa sen. 

Äiti Marian armon tunti

Maailman Suurin Ihme – Äiti Marian Armon Tunti – tapahtuu joka vuosi 8. joulukuuta kello 12.00-13.00 paikallista aikaa.
Tuona päivänä ja tuntina Äiti Maria tarjoaa kaikille maapallon ihmisille uskonnosta riippumatta mahdollisuuden pyytää Häneltä mitä tahansa. Siunattu Neitsyt lupasi, että kaikki, mitä ihmiset pyytävät Häneltä laupeuden tunnin aikana, myönnetään (vaikka se tuntuisi mahdottomalta), kunhan se on Ikuisen Isän tahdon mukaista.

Tämä ihmeellinen tapahtuma tapahtui ensimmäisen kerran vuonna 1947 eräässä Pohjois-Italian kaupungissa.  Jumalanäiti ilmestyi useita kertoja sisar Grace Pierina Gillylle, joka palveli paikallisessa sairaalassa. Äiti Maria kutsui naisen ja hänen kauttaan myös muita ihmisiä kirkkoon 8. joulukuuta keskipäivällä sanoen, että tämä olisi Armon tunti, jonka aikana “voidaan antaa monia hengellisiä armoja”, edellyttäen että  sielu on valmistautunut rukouksin ja katumuksella.

Ilmestymisensä aikana Äiti Maria sanoi:
  “Joulukuun 8 päivänä keskipäivällä haluaisin, että viettäisitte  “Armon Tunnin” rukouksessa.  Monet hengelliset armot ja fyysiset siunaukset annetaan niille, jotka rukoilevat tunnin ajan. “
Noiden tapahtumien silminnäkijöiden mukaan monet sairaat paranivat ja monia ihmeitä tapahtui Äiti Marian lupauksen täyttymyksenä.
  8. joulukuuta 2007 Äiti Maria teki toisen ihmeen, tällä kertaa Venäjällä Suuren Valkoisen Veljeskunnan Lähettilään Tatjana Mickushinan kautta, antaen Viestinsä: “Olen tullut tänään muistuttamaan teitä siitä, että olen aina kanssanne kuin rakastava ja huolehtiva Äiti.” Se tarkoitti, että Äiti Maria on jatkanut Armon Tunnin jakamista.
Kaikki yksityiskohtaiset tiedot siitä, miten valmistautua ja miten toteuttaa tämä armahdus, ovat saatavilla Siriuksen verkkosivuston[3] erityissivulla “Äiti Marian Armon Tunti.”

Äiti Marian ilmestymiset

Ehkä suurin määrä Jumalallisen maailman ilmestymisiä maan päällä liittyy Äiti Marian ihmeisiin. Hänen ilmestymisensä ovat laajalti tunnettuja mm seuraaville henkilöille : Serafim Sarov ja Sergius Radonež, siunattu Ruhtinas Andrei Bogoljubsk, dominikaanijärjestön perustajalle, saarnaaja Dominik, katolinen pyhimys Bernadette Louvressa ja monet muut.

Kaikkein Pyhin Jumalansynnyttäjä on näyttänyt kasvonsa kaikkialla maailmassa – Italiassa ja Espanjassa, Portugalissa ja Egyptissä, Venäjällä ja Ranskassa, Afganistanissa ja Georgiassa, Meksikossa ja Japanissa… Eikä vain muinaisina aikoina. Sekä edellinen että nykyinen vuosisata ovat täynnä tällaisia todisteita. Ohessa joitakin niistä. 

1916-1917, Fatiman kylä, Portugali [1]

Kolme pientä portugalilaista paimenta – Lucia, Francisco ja Jacinta – tulivat kuuluisiksi kaikkialla maailmassa sen jälkeen, kun eräs “epätavallisen säteilyn ympäröimä nainen”, joka oli Äiti Maria, oli ilmestynyt useaan otteeseen. Lapset sanoivat, että Neito lähetti heille viestejä katumuksesta ja rukouksista. Neitsyt Maria ennusti myös toisen Maailmansodan, joka olisi pahempi kuin jo Euroopassa käynnissä oleva sota, jos ihmiset eivät lopettaisi Herran loukkaamista sanoillaan ja teoillaan.
Pian tuhannet pyhiinvaeltajat kerääntyivät Fatimaan tapaamaan Neitsyt Mariaa.
Äiti Marian määräämänä päivänä tuhansien ihmisten joukko havaitsi hämmästyttävän ilmiön. Sateen jälkeen taivas yhtäkkiä valaistui, ja ihmiset näkivät heidän päänsä yläpuolella kiiltävän hopeisen kiekon, joka alkoi “tanssia” ja liikkua nopeasti taivaan poikki.  Katolinen kirkko oli tutkinut tätä ilmiötä lähes 13 vuotta ja tunnusti sen lopulta todeksi.
Osa Neitsyt Marian profetioista, jotka hän kertoi Lucialle, josta tuli myöhemmin karmeliittanunna, koski Venäjää, jonka “on käännettävä Jumalan puoleen” rauhan vuoksi. Tämän saavuttamiseksi Paavi olisi yhdessä muiden piispojen kanssa omistettava Venäjä Äiti Marian tahrattomalle sydämelle. Mutta Vatikaanilla ei kuitenkaan ollut mitään kiirettä tällaisen katedraalin vihkimisen järjestämisessä.

Vuonna 1981 Paavi Johannes Paavali II:ta vastaan tehtiin salamurhayritys. Katolisen kirkon päämies pelastui kuolemalta sillä, että hän kääntyi Fatiman Neitsyt Marian kuvaa pitelevän tytön puoleen. Tämä Paavin pelastuminen muodosti ihmeen, joka vakuutti hänet täyttämään Jumalanäidin Fatimassa tapahtuneen ilmestymisen tärkeimmän merkityksen – Venäjän käännyttämisen. Ja lopulta vuonna 1984 tämä tärkein tapahtuma tapahtui. 

1961-1965, San Sebastian de Garabandalin kylässä, Espanjassa

Kuten Fatimassa, myös Garabandalissa lapset todistivat Neitsyt Marian ilmestymisestä. Neljä koulutyttöä – Conchita, Maria Cruz, Jacinta ja Marie Loli – myönsivät nähneensä Arkkienkeli Mikaelin useammin kuin kerran ja sitten Neitsyt Marian itsensä. Kesällä 1965 enkeli välitti tyttöjen kautta, että myös muut paikalliset voisivat tavata Äiti Marian. Tällöin ympäröivien kylien asukkaat kokoontuivat hänen osoittamaansa paikkaan ja aikaan. Ja Puhtain Neitsyt ilmestyi valkoisessa mekossa, sinisessä viitassa ja tähtikruunussa.

Kuitenkin vain tytöt näkivät Neitsyen, mutta kaikki huomasivat, miten neljä koulutyttöä olivat muuttuneet tuolla hetkellä. He väittivät, että Arkkienkeli Mikael antoi heille Pyhän Ehtoollisen, ja lasten huulten ja kielten vastaavat liikkeet näkyivät selvästi muille. Dokumenttiaineistossa on lähes 80 ruutua, joissa Conchita näytti yhtäkkiä Pyhiä lahjoja kielensä päällä. Tuolloin Neitsyt täytti tytön pyynnön tehdä ne näkyviksi ihmisille. Yrittäjä, joka kuvasi tämän ihmeen Barcelonasta, antoi kopion filmistä paikalliselle piispalle. Katolinen kirkko ei kuitenkaan ole vielä tunnustanut, että Garabandalin ilmiö olisi tapahtunut, vaikka se salliikin pappien ja kaikkien muidenkin järjestää pyhiinvaelluksen tähän paikkaan.
Uskovaiset eivät edes odottaneet virallista päätöstä – lukuisat ihmeelliset todistukset parantumisista ja erilaisista armoista riittivät heille. Niitä saivat ne, joiden ristit ja muut esineet Neitsyt oli vihkinyt Neitsyen suudelmalla hänen viimeisen esiintymisensä aikana Garabandalissa 13. marraskuuta 1965. 

1968-1971, Zeitoun – Kairon esikaupunki, Egypti. 

Yksi kuuluisimmista Neitsyt Marian ilmestyksistä tapahtui muslimimaassa kolmena vuonna peräkkäin. Kristityt ovat kuitenkin pitäneet näitä paikkoja pyhinä jo antiikin ajoista lähtien. Legendan mukaan Egyptin pääkaupungin Zeitounin esikaupungissa Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi lepäsivät pitkän matkan jälkeen viikunapuun alla paetessaan julmaa kuningas Herodesta. Tämän tapahtuman kunniaksi Koptilainen Ortodoksinen Kirkko perusti Siunatun Neitsyen kirkon XX -vuosisadan alkupuoliskolla. Sen kupolin yläpuolella alkoi huhtikuusta 1968 lähtien näkyä yöllä hehkuva kuva. Miljoonat ihmiset – ortodoksit, katolilaiset, juutalaiset ja muslimit – todistivat ihmettä.

Aleksandrian Patriarkka Kirill VI epäili pitkään kansan keskuudessa keskusteltujen tapahtumien totuutta.  Uskovien mukaan Jumalan Äiti itse pystyi kuitenkin vakuuttamaan hänet ilmestymällä papille henkilökohtaisesti. Tämän seurauksena Koptilais-Ortodoksisen kirkon Patriarkaatti, Koptikirkon Katolinen Patriarkka Stephen I ja jopa Egyptin hallitus tunnustivat Zeitounin ihmeet.

Monet pyhiinvaeltajat saivat täällä parannusta esimerkiksi fyysisistä vammoista, sokeudesta ja jopa syövästä, ja lääkärit kirjasivat tapahtumat virallisesti ylös. Eikä ole yllättävää, että tuhannet muslimit kääntyivät tuolloin Kristinuskoon.
Mielenkiintoinen tapaus on Egyptin suurimman sanomalehden kuvajournalistin Vagikh Rizkin tapaus, joka otti yllättäen kuvan Kaikkein Puhtaimmasta Neitsyestä vasemman kätensä avulla, joka oli ollut liikkumattomana yli vuoden ajan onnettomuuden jälkeen. Kymmenet hänen laadukkaat kuvansa Neitsyt Mariasta Jeesus-lapsi sylissään, ristin edessä ja enkelin läsnä ollessa läpäisivät perusteellisen tutkimuksen, jonka tuloksena ne tunnustettiin aidoiksi.

Huomaa, että Äiti Maria ilmestyi Egyptissä. Vuonna 1986 Hänen kuvansa nähtiin Terra Gulakian kaupungissa Kairon pohjoispuolella, vuonna 2000 Herran kirkastumisen juhlissa Assiutissa ja vuonna 2002 Omraniassa (Gizan alueella). Täällä tuhannet tavalliset kansalaiset ja kymmenet yleistä järjestystä ylläpitävät poliisit todistivat toista ihmettä.

1973, Akitan kaupunki, Japani

Neitsyt Maria ilmestyi Japanissa Akitan pikkukaupungissa – hänet näki kuuro nunna Agnes Katsuko Sasagawa.
Kesäkuussa 1973 Agnes näki Neitsyt Marian rukouksen aikana. Monstranssista tuli hehkuvia salaperäisiä säteitä. Agnes näki näitä säteitä useita päiviä, ja sitten hänen vasempaan kämmeneseensä muodostui ristin muotoinen leima. Kipu oli sietämätöntä, mutta nunna pysyi lujana ja vastasi häntä lohduttaneille sisarille, että Neitsyt Marian käden haava oli paljon syvempi. Hämmästyneet sisaret menivät kappeliin ja löysivät saman haavan Neitsyt Marian patsaasta…
Mutta Akitan ihmeet eivät päättyneet tähän. Pian Agnes, joka rukoili Neitsyt Marian kuvaa, kuuli ensimmäisen viestin. Neitsyt Maria kertoi nunnalle, että hän paranisi pian, ja kehotti kaikkia sisaria rukoilemaan ihmisten puolesta, jotta he sovittaisivat syntinsä ja pysäyttäisivät Taivaan Isän vihan.

Siunattu Neitsyt ilmestyi Agnesille vielä useita kertoja ja kehotti häntä kärsivällisyyteen ja sinnikkyyteen. Hän ennusti nunnalle paitsi hänen tulevan kohtalonsa, jossa häntä vainotaan ja pilkataan, myös Japanin kansan kohtalon, erityisesti maaliskuussa 2011 tapahtuneen tappavan tsunamin.

Kymmenen vuotta Neitsyt Marian ilmestyksen jälkeen Agnes pystyi jälleen kuulemaan.

Ihmeellisen ilmiön todistaneiden sisarten nöyryyttävien tarkastusten jälkeen roomalaiskatolinen kirkko tunnusti silti tämän tosiasian aidoksi, vaikka ennen tutkimusten aloittamista yli 500 ihmistä, mukaan lukien sekä kristittyjä että buddhalaisia, näki, kuinka Akitan luostarissa olevasta Neitsyt Marian patsaasta tihkui verta ja kyyneleitä.

1981-2013, Medjugorjen kylässä, Bosnia ja Hertsegovina

Tämä on toinen Neitsyt Marian ilmestys, jota kirkko ei ole vielä tunnustanut. Neitsyt Maria alkoi näyttäytyä kuudelle 10-16-vuotiaalle lapselle, joiden kautta hän lupasi välittää maailmalle 10 salaisuutta.
 Teini-ikäiset joutuivat käymään läpi monia koettelemuksia – heidät vietiin säännöllisesti poliisin luo, ja heille tehtiin mitä perusteellisimpia tieteellisiä ja lääketieteellisiä tutkimuksia. Lääkärit eivät löytäneet syytä epäillä lasten mielenterveyttä, mutta sosialistisen Jugoslavian viranomaiset tekivät kaikkensa hälventääkseen paikallisten asukkaiden keskuudessa muodostuneen Maria-Äidin kultin. Ihmiset eivät kuitenkaan voineet olla uskomatta ihmeisiin, joita tapahtui heidän silmiensä edessä: aurinko muutti kokoaan, taivaalle ilmestyi sana “rauha”, maasta puhkesi tulipatsas ja pyhiinvaeltajat paranivat sairauksista. Sadat bosnialaiset jättivät kommunistisen puolueen ja tulivat uskoviksi tuona aikana.

Vastauksena sortotoimenpiteisiin, erityisesti rajoituksiin olla näissä paikoissa, ihmiset alkoivat nähdä Neitsyt Mariaa muissa paikoissa, esimerkiksi kirkkoherran talossa, kirkollisten välineiden varastossa ja paikallisen kirkon kuorissa.
Mielenkiintoinen seikka on, että tämä kirkko kesti pommitukset Jugoslavian sodan aikana, kun taas ympäröivä alue kärsi pahoja vahinkoja ilmahyökkäyksissä. Tähän asti Medjugorjeen on saapunut vuosittain jopa miljoona pyhiinvaeltajaa kaikkialta Euroopasta Neitsyt Marian tapaamisen toivossa. Hän on edelleen säännöllisesti yhteydessä aikuisiin Ivankaan, Mirjanaan ja heidän lapsuudenystäviinsä.

Äiti Marian viesteissä, jotka Hän välitti Medjugorjen lasten kautta, oli hyvin merkittäviä ajatuksia:
 “Rauha, rauha, rauha – ja vain rauha! Jumalan ja ihmisen välillä ja ihmisten välillä on oltava rauha!” “Olen tullut tänne rauhankuningattarena kertomaan maailmalle, että rauha on välttämätön maailman pelastamiseksi.” (16.06.83)
  “Olen tullut kertomaan maailmalle, että Jumala on totuus; Hän on olemassa.  Todellinen onni ja elämän täyteys ovat Hänessä.” (16.06.83) “… Maailma tarvitsee parannusta uskosta Jumalaan, Luojaan.” (25.03.97)
“Ainoa asia, jonka haluaisin kertoa teille, on koko maailman kääntyminen. Kerron tämän teille, jotta toistatte sen kaikille. Pyydän vain kääntymystä… Kaikki tulee kääntymyksen myötä.” (26.04.83)

“Teistä itsestänne tuli jakautuneita maan päällä. Muslimit ja ortodoksit ovat samoin perustein kuin katolilaiset tasavertaisia Poikani ja Minun edessäni. “Te olette kaikki lapsiani. Kaikki uskonnot eivät tietenkään ole tasa-arvoisia, mutta kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia Jumalan edessä. Pelkkä Katoliseen kirkkoon kuuluminen ei riitä pelastuaksenne, vaan teidän on noudatettava Jumalan käskyjä ja omaatuntoanne. “Pelastus myönnetään poikkeuksetta kaikille. Vain ne tuomitaan, jotka tietoisesti hylkäävät Jumalan.” (Lainaus Etoile Notre Dame -yhdistyksen kuukausijulkaisusta, nro 21.)

1995, Budennovsk, Venäjä

Vuonna 1995 eräs pieni kaupunki Stavropolin alueella tuli tunnetuksi kaikkialla maailmassa, kun Shamil Bassajev’in joukko oli ottanut useita ihmisiä panttivangeiksi paikallisessa sairaalassa. Heidän joukossaan oli lapsia, vanhuksia ja raskaana olevia naisia – yhteensä yli puolitoista tuhatta ihmistä. Mutta niin nokkela kuin rosvojen suunnitelma olikin, se oli myös toivoton. Budennovskin nimi oli ennen vallankumousta ollut Pyhä Risti, ja itse sairaala sijaitsi vanhan luostarin paikalla. Ja noina kauheina päivinä Äiti Maria tuli pelastamaan panttivangit. Hänen kuvansa näkivät monet kaupungissa, myös terroristit. Äiti Maria, kokonaan mustiin pukeutunut ja surumielisessä asennossa, seisoi ristinmuotoisen pilven vieressä. Jotkut havaitsivat outoja taivaallisia ilmiöitä sekä edellisenä yönä että päivänä, jolloin hyökkääjät lähtivät kaupungista. Uskotaan, että Bassajev’ ille nämä tapahtumat olivat kutsu vapauttaa panttivangit ja lähteä Budennovsk’ ista, sillä suurin osa rosvoista oli demotivoitunut Puhtaimman Neitsyt Marian kuvan ilmestymisestä.

Stavropolin Metropoliitta Gedeon, joka oli rukoillut kaikki nämä päivät, antoi välittömästi paikalliselle papille tehtäväksi, että ne, jotka väittivät nähneensä Neitsyt Marian, antaisivat asiasta lausunnon. Koska Metropoliitta oli vakuuttunut heidän kertomustensa vilpittömyydestä, hän määräsi maalaamaan Äiti Marian Pyhän Ristin ikonin neljänkymmenenneksi muistopäiväksi tragedian 129 uhrin muistoksi. Sitä säilytetään paikallisessa Kazanin Neitsyt Marian kirkossa ja se muistuttaa ihmeestä, joka auttoi pelastamaan monia Budennovsk’ in asukkaita.

Osallistumisen edellytykset “Armon tunti” -tapahtumaan

1. Armon tunnin päivä ja aika – 8. joulukuuta klo 12-13 (paikallista aikaa). Yksi tunti yhteyttä Jumalan kanssa.

2. Ennen Armon hetkeä on huolehdittava fyysisen tason olosuhteista. Valmistaudu noin 15 – 30 minuuttia ennen Armon tunnin alkua, jotta mikään ei häiritse sinua tämän tunnin aikana: sovi perheesi kanssa, sammuta kaikki puhelimet, televisiot ja radiot.
Älkää katselko uutisia internetistä, älkää tarkistako sähköpostia, älkää puhuko Skypessä älkääkä käytkö sosiaalisissa verkostoissa.

3. Fyysisellä tasolla vallitsevien asianmukaisten olosuhteiden lisäksi teidän on valmistauduttava sisäisesti. Sisäistä valmistautumista koskevia suosituksia Tatjana Mickushina antaa:
“Armon Tunnin aikana sinun on oltava hyvin harmonisessa tilassa, täynnä Rakkautta ja sisäistä rauhaa. Omistakaa siis 15-20 minuuttia ennen laupeuden tuntia yhteyteen Jumalan kanssa sisällänne. Voit lukea lempirukouksiasi, katsoa Äiti Marian kuvaa varsin harmonisen musiikin soidessa tai voit lukea tai kuunnella äänitallenteen Hänen viestistään.
Pysyttele hiljaisuudessa silmät kiinni muutaman minuutin ajan ja keskity sydämeesi ennen Laupeuden/Armon Tunnin alkua. Kuvittele, että hengität sydämelläsi. Hengitä hitaasti ja syvään.”
“Sinun on löydettävä täydellisen harmonian ja ykseyden tila Jumalan kanssa.” (Rakastettu Suryan Sanelusta, 13. joulukuuta 2005)

4. Vuoden 2007 Sanelussa Äiti Maria ei pyydä lukemaan Daavidin 50. psalmia kolme kertaa ennen Armon Tunnin alkua. Kuitenkin ne, jotka haluavat noudattaa tiukasti alun perin annettua sallimusta, voivat lukea sen.

50. Daavidin psalmi

Armahda minua, Jumala, suuren hyvyytesi tähden
Sinun Armosi paljouden mukaan, poista minun syntini.
Pese minut täydellisesti pahuudestani ja puhdista minut synnistäni.
Sillä minä tunnustan virheeni, ja minun syntini on aina minun edessäni.
Vain Sinua vastaan ​​minä olen tehnyt syntiä ja tehnyt tämän pahaa sinun silmissäsi:
että tulisit vanhurskaaksi puheissasi,
ja selvä, kun sinut tuomitaan.
Katso, minä olen muotoutunut jumalattomuuteen, ja äitini on minut synnissä saanut .
Mutta katso, Sinä vaadit totuutta sisimmässäsi, ja saat minut ymmärtämään viisautta salassa.
Puhdista minut iisopilla, niin minä olen puhdas:
Sinä peset minut, niin minä olen lumivalkeampi.
Sinä saat minut kuulemaan ilosta ja iloisuudesta:
että luut, jotka olet särkenyt, iloitsisivat.
Käännä kasvosi minun synneistäni ja poista kaikki minun syntini.
Tee minulle puhdas sydän,  O Jumala, ja uudista minussa oikea henki.
Älä heitä minua pois edestäsi, äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi.
Oi, anna minulle jälleen lohdutusta avustasi ja vahvista minua vapaalla Hengelläsi.

  5. Sitten voit viettää tuon tunnin hiljaisessa yhteydessä Jumalan kanssa, mietiskellen niistä koettelemuksista, jotka Jeesus kävi läpi, ylistämällä Jumalaa ja lukemalla lempirukouksiasi, -asetuksia tai -Rosereita. Voit myös laulaa lauluja, virsiä (esimerkiksi lauluja Jeesukselle, Äiti Marialle[2]).
 “Voit kuunnella tai laulaa minulle omistettuja lauluja, voit lukea minulle omistettuja Rosereita ja rukouksia.” – Äiti Maria kertoo viestissään.
Voit suunnitella etukäteen, mitä aiot tehdä laupeuden tunnin aikana. Äiti Marialle omistetuilla sivuilla on materiaalia, jota voit käyttää[3].

 Artikkelin on laatinut Elena Ilyina
Äiti Marian ilmiöitä koskevat tiedot on otettu avoimista lähteistä

 ———————————————————————————————

[1] Voit lukea lisää Äiti Marian ilmestyksistä Fatimassa ja hänen kolmesta ilmestyksestään kirjasta: Siunattu Venäjä. Profetiat Venäjästä / kirjoittajat ovat Tatjana Mickushina, V.I. Polyan, Elena Ilyina. – Omsk: “Sirius-kustantamo”, 212- 232 s. Venäjän kielellä.
[2] Valikoima parhaista Ave Maria -rukouksen tekstiin tehdyistä musiikkiteoksista viime vuosituhannella:
 https://sirius-eng.net/liki/mmaria_podborka_muzyk_proisvedeniy.htm
[3] Maria-Äidin sivu: https://sirius-eng.net/liki/mmaria_stranichka.htm.