Rukous tekojen kautta on aina ollut ja tulee aina olemaan yksi rukouksen korkeimmista muodoista

      Kommentit pois päältä artikkelissa Rukous tekojen kautta on aina ollut ja tulee aina olemaan yksi rukouksen korkeimmista muodoista


Rukous tekojen kautta on aina ollut ja tulee aina olemaan yksi rukouksen korkeimmista muodoista

Padre Pio, huhtikuu 19, 2005

Minä olen Padre Pio. Olen tullut teille tämän lähettilään kautta. Ehkä minun nimeni on tuntematon monille teistä.

Asuin Euroopassa viime vuosisadalla, ja olin roomalaiskatolisen kirkon pappi.

Minusta tuli kuuluisa saamieni Pyhän Hengen lahjojen ansiosta, mutta useimmat ihmiset tiesivät minut stigmojeni takia, joita kannoin miltei koko elämäni ajan.

Joukoittain ihmisiä tuli messuihin, joita juhlin, vain katsoakseen stigmojani. Kannoin tätä rasitusta ruumiissani, koska sisäisellä tasolla otin sen itselleni. Stigmojen kantaminen oli sieluni vapaaehtoinen toive. Saatuani stigmoja otin samanaikaisesti kannettavaksi huomattavan osan maailman karmaan.

Kuuluin Roomalaiskatoliseen kirkkoon koko elämäni ajan ja palvelin tätä kirkkoa. Kuolemani jälkeen monet ihmiset asettivat minut malliksi omistautumisesta seurakunnalle ja kuuliaisuudesta kirkon dogmeihin ja asetuksiin.

Jäin kirkkoon vielä pitkäksi ajaksi, vaikka minun ei sallittu kuulla seurakuntalaisten tunnustuksia. Se oli tärkein osa palvelustani. Ripittäytymisissä otin itseni osaksi niiden ihmisten karmaa, joita kuuntelin keventääkseni heidän taakkaansa. Tunnustuksien aikana minulla oli myös mahdollisuus nähdä todelliset syyt ongelmiin, joita ihmiset joutuivat kohtaamaan elämässään, ja saatoin antaa heille tarpeellisia kehotuksia heidän sieluilleen. Kuunnellessani tunnustuksia en vain puhunut henkilön kanssa, joka ripittäytyi, puhuin myös hänen sielunsa kanssa ja yritin parhaani keventääkseni hänen taakkansa joka oli hänen menneitten tekojensa karma, vaikka sellaista termiä kuin karma ei käytetä Länsimaisessa Kristillisessä kirkossa. Kuitenkin kykenin näkemään syyt sielujen kärsimyksiin ja tein parhaani lievittääkseni tuskaa ja ohjatakseni ihmisten ulkoista mieltä, joiden tunnustuksen kuulin, oikealle tielle, jotta heidän sielunsa voisivat välttää syyt tuleviin tuskiin tulevaisuudessa.

Monet ihmiset asettivat minut malliksi nöyryydestä kirkon hierarkiaa kohtaan. En lähtenyt kirkosta kaikkina noin pitkinä vuosina, kun odotin, että oikeutus kuulla tunnustuksia palautettaisiin. Jäin kirkkoon, ei siksi, että antautuisin kirkon viranomaisten minulle tekemään epäoikeudenmukaisuuteen: en nähnyt mitään muuta tapaa kuin Roomalaiskatolinen kirkko, jotta voisin palvella ihmisiä aktiivisesti. Mutta miten olisin voinnu vastustaa kirkon viranomaisten päätöstä? Oliko minun taisteltava? Olisiko minun pitänyt aloittaa taistelu oikeudestani palvella ihmisiä?

Ajattelin, että se oli oikeudenmukaista, että Jumalalla oli oikeus koetella minua millä tavalla tahansa. Ja Hän teki sen kirkon viranomaisten kautta.

Jumala veti minulta oikeuden käyttää lahjaani. Se oli Jumala, ei ihmiset; He olivat vain Hänen tahtonsa toimeenpanijoita tässä tapauksessa.

Siksi keskustelu, ei koske nöyryyttäni ja kuuliaisuuttani kirkkoviranomaisia ja kirkon lakia kohtaan. Se on minun nöyryyteni ja kuuliaisuuteni Jumalan Tahtoa kohtaan.

Jumalalla on oikeus riistää meiltä kaikki, johon olemme sitoutuneet, vaikka tämä kiintymys olisi hyvin vähäpätöinen, koetellakseen meitä ja meidän nöyryyttämme ja omistautumistamme Hänen Tahtoonsa.

On vain olemassa keskinäinen yhteytesi Jumalan kanssa – sinun henkilökohtainen suhteesi Jumalan kanssa ja sinun henkilökohtainen suhteesi paholaisen kanssa. Molemmat ovat sisälläsi. Siksi ei ole väliä mihin uskontoon, uskonnolliseen ryhmään tai liikkeeseen kuulut. Pääasia on henkilökohtainen suhteesi Jumalaan.

Voit juosta yhdestä kirkosta toiseen, yhdestä uskonnosta toiseen, mutta et voi löytää rauhaa sieluusi, ennen kuin ymmärrät, että sekä Jumala että paholainen ovat sinun sisälläsi. Mikä tahansa ulkopuolinen uskonto ja sen ulkoinen järjestelmä ovat vain toissijaisia. Se voi olla hyödyllinen vain, jos se auttaa sinua ratkaisemaan sisäisiä ongelmiasi ja sisäisiä kysymyksiäsi, jos se auttaa sinua ratkaisemaan tärkeimmän kysymyksen, liittyen sinun suhteeseesi Jumalan kanssa.

Ja sinun täytyy aina muistaa, että aitoja palvelijoita lukuun ottamatta, kaikissa kirkoissa on ihmisiä, jotka tulevat sinne vain palvellakseen egoaan.

Aitoja palvelijoita on aina vähemmän. Mutta heitä on missä tahansa kirkossa ja missä tahansa uskonnossa, koska kirkon voima ja vaikutus perustuvat ainoastaan siihen Valoon, jota tämän kirkon ja tämän uskonnon pyhät kantavat.

Jos kirkko alkaa vainota pyhimyksiänsä, se on tuomittu hitaaseen kuolemaan, koska se menettää perustan, jolle se on perustettu.

Voit siis etsiä uusia uskontoja ja uusia ihmisiä, saada tietoa, mutta voit myös pysyä perinteisten uskontojen ja perinteisten kirkkojen piirissä. Ei riipu siitä ulkopuolisesti kuulumisesta oikeaan tai väärään uskonnolliseen liikkeeseen vaan sisäiseen pyrkimykseesi ja Totuuden etsimiseen sisälläsi.

Ja jos teidän toiveenne ovat vilpittömiä, silloin missä tahansa uskonnossa voit aina tavata ihmisiä, joiden värähtelyt ovat sinun värähtelyjesi mukaisia, ja saat heiltä juuri ne asiat, jotka ovat välttämättömiä sielusi evoluution kannalta. Ja nämä voivat olla paitsi hyväksyttäviä ja rohkaisevia sanoja, mutta myös koettelemuksia, joista voitte nousta voitokkaina, koska juuri tässä hetkessä juuri tämä on juuri se, mitä sielullesi tarvitsee eniten kehitykseensä.

Todennäköisyys kohdata vääriä uskonnollisia opetuksia ja lahkoja virallisten uskontojen rajojen ulkopuolella on yhtä suuri kuin todennäköisyys kohdata vääriä uskonnon tulkitsijoita vanhojen perinteisten uskontojen sisällä. Teidän värähtelynne ja energianne ovat ne, jotka houkuttelet ne elämäntilanteet, jotka tulevat tosiasiallisiksi testeiksi polullanne ja joista teidän täytyy paeta kunnialla.

Siis älä siis yritä löytää Jumalaa itsellesi ulkopuolelta. Yritä luoda yhteys Jumalaan sisälläsi. Ja tulet varmasti tapaamaan ihmisen riippumatta siitä, onko hänet vihitty tai ei, joka antaa sinulle tarvittavan tietämyksen polullesi.

Opi kuuntelemaan sydäntäsi, oppia tunnistamaan lukuisia susia lampaiden vaatteissa, etsien mahdollisuutta tarttua sieluun sekä perinteisten uskontojen tunnustajien piirissä että niiden ulkopuolella. Mutta ei ole mitään takeita siitä, että henkilö, jonka tapaat polullasi virallisen kirkon rajojen ulkopuolella, antaa sinulle kaikki tarvitsemasi asiat.

Saat juuri sellaiset elämäntilanteet, jotka houkuttelevat itsellesi värähtelyjesi kautta.

Ja jos joillekin ihmisille on tarpeen päästä eroon perinteisen kirkon rajoista, muilla on vain tarve olla sen puitteissa. Ei siksi, että heidän kirkkonsa ovat niin hyvä; yksinkertaisesti on parempi, että tällaisen henkilön kokematon sielu pysyy tavanomaisissa pölyn peittämissä perinteissä. Tällainen sielu voi sairastua raikkaassa ilmassa eikä kestää koettelemuksia.

Ei ole mitään, eikä voi olla mitään kaikille yhteisiä neuvoja. Jokainen ihminen on omalla evoluution kehitystasollaan. Siten mikä on hyvää jollekin, se voi olla kohtalokas toiselle.

Haluaisin antaa teille joitakin neuvoja lopuksi.

Älkää koskaan kiirehdi ottamaan itsesi harteille mitään ulkoista vastuuta, joka liittyy mihin tahansa organisaation taloudellisiin kiinnityksiin. Älä koskaan allekirjoita ulkopuolisia asiakirjoja ja sopimuksia.

Sinun suhteesi Jumalan kanssa ei voi perustua mihinkään ulkoisiin velvollisuuksiin minkään kirkon tai organisaation kanssa, joka tulisi sitomaan sinua.

Sinä ja vain sinä voit päättää kuinka paljon rahaa ja mitä omaisuutta voit uhrata millekään organisaatiolle tai kirkolle. Ei yksikään organisaatio fyysisessä tasossa voi asettaa sinua ottamaan itsellsei rahallisia vastuita sen ylläpitämiseen.

Löytääksesi polun Jumalan luo sinun ei tarvitse kuulua mihinkään ulkoiseen organisaatioon. Sinä mahdollisesti voi tarvita ulkoisen organisaation, jos tahdot seurata Jumalallisia ohjaavia periaatteista elämässä sen maan lakien mukaisesti, jossa elät. Silti, ei ole pakollista, että organisaation on oltava uskonnollinen. Tämä voi olla mikä tahansa organisaatio, jonka pyrkimys on osoittaa Jumalallisen ohjauksen periaatteita millä tahansa elämän alueella: lasten kasvatus, kodittomien ja vanhusten huolenpito, yleinen terveydenhuolto ja lääkinnälliset palvelut, opetus ja jopa mikä tahansa liike-elämä.

Elämä on runsaasi vaihtelevaa ja jokainen ihmisen toiminnan alue on perustuttava korkeimpiin Jumalallisiin periaatteisiin, eikä liikevoiton periaatteelle. Riippuu ainoastaan sinusta mitä periaatteita tulet seuraamaan elämässäsi luodessasi näitä organisaatioita.

Ja joskus, jos kykenet rakentamaan organisaation ja ohjaamaan sen korkeimpien Jumalallisten periaatteiden mukaisesti, olet paljon enemmän hyvää tekevä kuin, jos omistat koko elämäsi rukouksille luostarissa.

Rukous tekojen kautta on aina ollut ja tulee aina pysymään yhtenä rukouksen korkeimmista muodoista.

MINÄ OLEN Padre Pio

© Viestintuoja Tatyana Mickushina