Tarina Kaivosta

      Kommentit pois päältä artikkelissa Tarina Kaivosta

Tarina Kaivosta

Olipa kerran kylä täynnä hyviä ihmisiä. Kaikki oli hyvin ja jokainen oli hyvä. Oli vain yksi asia, mikä puuttui. Kyläläisten oli käveltävä hyvin kauaksi saadakseen vettä läheisestä joesta. Kesäisin se ei ollut niin hankalaa, mutta talvisin matka oli paljon vaikeampi.

Eräs Hyvä Mies oli kulkemassa kylän ohi huomatessaan ettei siellä ollut kaivoa. Joten hän päätti kaivaa yhden. Hän kaivoi kaivon ja kyläläiset alkoivat kokeilla vettä. Aluksi he epäröivät ja etenivät varovaisesti, mutta kokeiltuaan sitä he huomasivat sen olevan raikasta! He eivät olleet koskaan maistaneet niin puhdasta ja virkistävää vettä!

Tämän vuoksi kyläläiset sallivat Hyvän Miehen elää kylässä. He jopa auttoivat häntä rakentamaan talon läheiseen metsään.

Tämä mies oli erinomainen. Hän kertoi kaikenlaisia tarinoita ihmeistä ja Jumalallisesta Maailmasta, Enkeleistä ja tontuista ja keijuista.

Kaikki eivät uskoneet häntä mutta kuuntelivat kuitenkin tarkkaavaisesti. Kylä sain monia hyviä asioita Hyvältä Mieheltä; hän antoi heille neuvoja monissa elämän tilanteissa ja myös kuinka parantaa terveyttään.

Kylässä oli myös Paha Mies. Hän oli vihainen ja tämän vuoksi hän sairasti monenlaisia sairauksia. Eräänä päivänä Paha Mies tuli Hyvän Miehen luo ja pyysi apua ja parannusta. Hyvä Mies sanoi: “ Älä ole kateellinen, lakkaa olemasta vihainen, älä kosta, ja sinä tulet terveeksi.”
Paha Mies tuli vihaiseksi Hyvälle Miehelle. Kuinka hän uskalsi kertoa hänelle kuinka elää! Joten Paha Mies päätti kostaa Hyvälle Miehelle.
Hän alkoi sylkeä kaivoon, jonka Hyvä Mies oli kaivanut. Aluksi hän alkoi sylkeä salaa, mutta sitten hän alkoi sylkeä avoimesti kaivoon joka päivä.

Hyvä Mies kutsutti kaikki kylän ihmiset koolle ja kertoi heille tarinan vedestä. “ Vettä tulisi kohdella rakkaudella ja kunnioituksella. Tämän vuoksi, ette voi sylkeä kaivoon”.

Paha Mies nauroi Hyvälle Miehelle. “Kuunnelkaas vain mitä hän sanoo! Vesi on muka elävä!
Kylän asukkaat puhuivat keskenään. Hyvä Mies oli ystävällinen, mutta hän oli silti muukalainen. Paha Mies ei ollut, kuinka he voisivat vastustaa Pahaa Miestä? He olivat eläneet monia vuosia hänen kanssaan samassa kylässä ja he eivät halunneet taistella Pahan Miehen kanssa. Miksi pilata tätä suhdetta?

Kyläläiset käskivät Hyvän Miehen lähteä.
Koska Hyvä Mies ei halunnut väitellä, hän lähti.
Paha Mies riemuitsi! 
Nuoret ihmiset, tarkkaillen Pahaa Miestä, alkoivat myös sylkeä kaivoon. Pian kylässä oli nälänhätä. Aluksi lapset sairastuivat, sitten vanhat ihmiset.
Sitten aikuiset ja nuoret ihmiset alkoivat kuolla yksi toisensa jälkeen.
Lopulta kylästä tuli autio.

***
Tämän Tarinan viisaus on: Sinun täytyy puolustaa Hyvää ja vastustaa pahaa kaikkialla maailmassa. Jos et tee tätä, paha tulee voittamaan. Jos paha voittaa, ei kukaan jää jäljelle elämään.
***
Samaan aikaa Hyvä Mies tuli toiseen kylään. Kyläläisten vanha kaivo oli kuivunut ja vettä ei riittänyt kaikille.
Hyvä Mies kaivoi uuden kaivon. Vesi oli raikasta! Kyläläiset iloitsivat innostuneina! He rakensivat uuden talon Hyvälle Miehelle. Ja hän alkoi jakaa tarinoitaan lasten ja nuorten kanssa Jumalallisesta Maailmasta, Enkeleistä, tontuista ja keijukaisista. Siitä, että vesi on elävää . Ja kaikesta mikä ympäröi meitä – on Jumala!


Tarinan kirjoittaja – Tatyana Mickushina
Kuvitus V.Y. Shdanova

Copyright Tatyana Mickushina