Opetus epäaktiivisuuden karmasta

      Kommentit pois päältä artikkelissa Opetus epäaktiivisuuden karmasta


Opetus epäaktiivisuuden karmasta

Rakastettu Kuthumi, 24. kesäkuuta 2005

MINÄ OLEN Kuthumi, olen tullut taas.

Puheemme tänään on omistettu epäaktiivisuuden karmalle. Oletko koskaan kuullut epäaktiivisuuden karmasta? Sinulle voi näyttää siltä, että vain tekosi voivat luoda karmaa. Edellisten keskustelujemme aikana olet tutustunut sekä karmaan [1] että sen luomiseen. Sinulla on myös ollut  mahdollisuus saada käsitys hyvästä karmasta [2]. Ja nyt haluan palata karman aiheeseen ja antaa sinulle Opetuksen epäaktivisuuden karmasta.

Kuvittele, että joku pyytää sinulta apua, mutta et halua auttaa. Luotko karmaatässä tapauksessa? Et tee mitään, vai kuinka? Et tee mitään ponnistusta auttaaksesi henkilöä, joka pyytää sinulta apua.

Monet ihmiset Maapallolla luovat karmaa tarkalleen siksi,  etteivät tee mitään tilanteissa, joissa heidän pitäisi toimia.
Näet, että Jumalallisen Lain mukaan luot karmaa, vaikka olisitkin passiivinen.Tulet maailmaan toimimaan ja hankkimaan kokemusta. Näin ollen, jos vältät toimimasta, luot karmaa.

Antakaa minun selittää tätä kohtaa. Muistat, että karma on energiaa, jota sinä laadutat väärällä tavalla suorittaessasi vääriä tekoja. Jos Jumalallinen energia,  joka tulee Jumalallisesta maailmasta sinuun käytetään sopusoinnussa Jumalallisen Lain mukaan,  sinä luot hyvää karmaa –  aarteitasi Taivaassa.  Jos väärinkäytät Jumalallista energiaa, se kerääntyy neljään alempaan kehoosi negatiivisen energian muodossa. Ja Jumalallisen Lain mukaan tämä energia vetää sinua tilanteisiin, jotka sinun on käytävä läpi uudestaan ja uudestaan oppiaksesi läksysi, tehdäksesi oikean valinnan ja näin työstääksesi  pois karmaasi. Esimerkiksi,  jos kadehdit jotain henkilöä tai loukkaat jotakuta, tai puhut jonkun selän takana, silloin luot karmaa. Ja tämä karma palaa sinulle kaiken todennäköisimmin  tilanteiden muodossa, kun sinua itseäsi kohdellaan huonosti, tarkalleen samalla tavalla. Sinua kadehditaan tai sinua loukataan tai myrkylliset kielet puhuvat sinusta. Ja selvittääksesi  karmasi sinun on läpikäytävä kaikki nämä tilanteet nöyryydellä ja kuuliaisuudella Jumalan Tahtoon, ilman, että tuomitset sinua loukkaavia henkilöitä ja antamalla  loputtomasti anteeksi ihmisille, jotka vahingoittavat sinua.

Siksi Jeesus sanoi, että sinun pitäisi antaa anteeksi  “seitsemänkymmentä kertaa seitsemän”. [3] Et koskaan tiedä kuinka monta kertaa menneisyydessäsi olet loukannut ihmisiä ja sallinut itsellesi käyttäytyä hävyttömästi  heitä kohtaan.

Ja nyt palatkaamme epäaktiivisuuden eli passiivisuuden karmaan.

Kuvittele, että joku ihminen pyytää sinulta apua ja kieltäydyt auttamasta häntä. Luotko karmaa toimimalla näin? Et tuhlaa Jumalallista energiaa, vai mitä? Et vain tee mitään. Tämä tilanne ei ole niin yksinkertainen kuin miltä saattaa vaikuttaa. Ja luotko tai et luo karmaa tässä tapauksessa riippuu monista tekijöistä.

Kaikista ensimmäiseksi ensinnäkin sinun on oltava varma siitä, että henkilö, joka kääntyy puoleesi todella tarvitsee apua. Jos henkilö pyytää apuasi ja ei tarvita sitä, mutta annat hänelle tämän avun joka tapauksessa, niin silloin tämä henkilö luo karmaa. Sinä et luo karmaa tässä tapauksessa, mutta epäsuorasti autat toista henkilöä luomaan karmaa. Kun saavutat tietyn henkisen tason, sinun ei tule huolehtia vain omista asioistasi,  mutta myös auttaa muita ihmisiä välttämään tilanteita, joissa he luovat karmaa.

Ja nyt tulee seuraava hetki. Jos henkilö, joka kääntyy puoleesi pyytäen apuasi todella tarvitsee sitä, sinä et luo karmaa, jos kieltäydyt auttamasta sen vuoksi koska et voi auttaa häntä.  

Voi olla, että henkilö on vaikeassa tilanteessa ja tarvitsee todella kiireellistä apua, kuten taloudellista tukea ja kääntyy sinun puoleesi. Mutta jos sinulla ei ole mahdollisuutta auttaa tätä henkilö tai ajattelet, että sinun pitäisi ensisijaisesti käyttää rahasi perheesi ruokkimiseen, et luo karmaa tässä tapauksessa. 

On erittäin todennäköistä, että henkilö, joka pyytää sinulta apua, kieltäytyi auttamasta sinua menneessä elämässä, jolloin kysyit häneltä apua, ja nyt palautat vain hänen karmallisen velan hänelle. Ja lopuksi, jos henkilö kääntyy sinun puoleesi pyytäen apua ja hän todella tarvitsee apua, mutta kieltäydyt auttamasta häntä, vaikka voisit niin tehdä, silloin sinä luot karmaa.

Sinulla on velvollisuus auttaa ihmisiä, jotka sinulta pyytävät apua. Kun voit auttaa, mutta kieltäydyt siitä,sinusta voi näyttää, ettet tuhlaa Jumalallista energiaa ja, sen johdosta, et luo karmaa.  Kuitenkin, tunteet ja motiivit, jotka ohjaavat sinua tässä päätöksessä, saavat sinut luomaan karmaa. Esimerkiksi haluat opettaa tälle henkilölle oppitunnin, tai  sinulle  on  miellyttävää, kun jotakuta nöyryytetään edessäsi, tai olet liian laiska auttamaan jotakuta, tai sinua ohjaa ahneus. Mikä tahansa näistä ominaisuuksista ja monet muut vastaavanlaiset luonteenpiirteet, kun ne ovat todellinen syy kieltäytymisellesi auttamaan, ovat ei-jumalallisia ominaisuuksia ja luot karmaa ilmentämällä niitä.

Siksi, ennen kuin kieltäydyt auttamasta, punnitse huolellisesti kaikki hyvät ja huonot puolet.

Sinun varma neuvonantajasi vaikeissa tilanteessa on epäilemättä sinun Korkeampi Itsenne, koska Korkeampi Itsenne tietää aina, onko sinun annettava apuasi vai ei. Jos yhteytesi Korkeampaan Itsenne kanssa on estynyt tai et ole varma saamistasi vastauksista, yritä analysoida sisempää motiiviasi ja tunteita perusteellisesti. Et halua auttaa tätä henkilöä, koska et joko jaksa vaivautua tai venytät penniä ja kitsastelet aikaa. Tai alat tuomita tätä henkilöä, koska hän on vajonnut sellaiseen tilaan, ettei pysty ratkaisemaan ongelmiaan itse. Jos tällaiset ajatukset hiipivät päähäsi, yritä voittaa ne, pakota itsesi ja anna apua, jota sinulta pyydetään. Ja kun olet antanut apua, tunnet helpotuksen ja tämä on merkki siitä, että olet tehnyt oikein ja työstänyt pois jotain menneisyyden vanhaa karmaa.

Jos et tunne mitään kielteisiä tunteita, mutta intuitiosi ehdottaa, että sinun ei pitäisi auttaa tiettyä henkilöstä huolimatta siitä, että henkilö tarvitsee apua, pyytää sitä, ja sinä pystyt auttamaan häntä, tämä tarkoittaa, että voi olla yhden prosentin mahdollisuus, että annat tälle henkilölle testin.  Ja kieltäydyt auttamasta hänestä juuri sen vuoksi, että annat tälle henkilölle testin. Tämänkaltaiset testit ovat kuitenkin hyvin harvinaisia, ja sinulla on oltava korkea henkinen taso ja sinun on täytynyt läpäistä vihkimyksiä,  jotka antavat sinulle Gurun aseman, jotta  sinulla olisi oikeus antaa tällaisia testejä.

Siksi suosittelen, että aina autat henkilöä, joka tarvitsee apua ja pyytää sinulta apua, kun pystyt niin tekemään.

Todellisuudessa monet maailmaasi liittyvät ongelmat liittyvät täsmällisesti siihen tosiasiaan, että ihmiset pyytävät apua ja eivät saa sitä – esimerkiksi virkamiehiltä, joiden on tarkoitus antaa apua ja jopa saavat palkkaa vastaavasta asemastaan tähän tarkoitukseen, mutta jotka eivät anna apua ihmisille, jotka pyytävät sitä heitä.

Sinun tulee aina muistaa, että seuraavassa elämässäsi roolit tulevat kääntymään  ja virkamies, joka ei suorita velvollisuuttaan asianmukaisesti huolimattomuutensa takia, tulee löytämään itsensä apua pyytävän asemassa ja joutuu vetoamaan juuri niiden henkilöiden apuun, joita hän kieltäytyi auttamasta. 

Täsmälleen sama ongelma esiintyy korkeille ja mahtaville, jotka ovat erittäin varakkaita. Suuri vauraus on aina todiste siitä, että tämän ihmisen karma liittyy väärään asenteeseen rahaa kohtaan. Rikkaus annetaan ihmisille mahdollisuutena poistaa tällainen karma. Siksi henkilö, jolle suuri varallisuus putoaa pilvistä, jotta hän voi työstää pois karmaansa, pitäisi olla erittäin huolellinen analysoidakseen, kuinka hän voi käyttää tätä varallisuutta auttaakseen mahdollisimman monia tarvitsevia ihmisiä.

Hänen tulisi kuitenkin erityisesti antaa apua köyhimmille eikä tuhlattava rahaa teatraaliseen hyväntekeväisyyteen. Sillä jos henkilö hävittää väärin varallisuutensa ja tuhlaa sen nautintoihin tai ylellisyyden ja arvovallan kohteisiin, on 99 prosenttia todennäköistä, että seuraavassa elämässään hänen karmansa palautuu ja hän syntyy erittäin köyhään perheeseen, ja hän kerjää ovelta ovelle koko hänen elämänsä ajan tuskin tullen toimeen.

Älkää siis koskaan kadehtiko niitä ihmisiä, joilla on suurta varallisuutta. Suuri vauraus on osoitus suuresta karmasta nykyisyydessä ja jos sitä väärinkäytetään, niin tulevaisuudessa se palaa suurempana karmana.

Mielestäni tämänpäiväinen keskustelumme on ollut hyödyllinen. Ainakin tämä tieto voi auttaa teitä välttämään passiivisuuden karmaa elämässänne.

MINÄ OLEN Kuthumi.

1 Katso Sanelu “Opetus Karmasta” Rakastettu Kuthumi, 31. toukokuuta 2005, kirjassa Words of Wisdom, Vol.I.
2 Katso Sanelu “Opetus hyvästä karmasta” Rakastettu Kuthumi, 6. kesäkuuta 2005, Words of Wisdom, Vol.I.
3 Matt. 18:22

© Lähettiläs Tatyana Mickushina